Doğru Yol Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, seçimlerde neden başarısız olduklarının hesabını verdi. Dr. Babaoğlu,"Teşkilat seçimde bana yeterli desteği vermedi", dedi.

Partisinin başarısı için canla başla çalıştığını dile getiren Babaoğlu, kendisinin aday olmasında oy birliği yapan yönetimin, seçimlerde sırt çevirdiğini ve hep birlikte hezimeti yaşadıklarını söyledi.  

Seçim döneminde ve seçim günü ölüm tehditleri aldığını iddia eden Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, kendisini tehtidlerin yıldıramayacağını belirterek, siyasetten ayrılmayacağını söyledi. Cumhuriyet kadını olarak siyaset arenasına çıkarak görevini eksiksiz yerine getirdiğini ve aday olarak vicdanen rahat olduğunu ifade eden Babaoğlu, "Seçimi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum", dedi.   

DYP İlçe binasında basın toplantısı düzenleyerek başarısızlığın nedenlerini açıklayan Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, parti yönetiminin gerekli desteği vermediğinden yakındı. Babaoğlu, zehir zemberek açıklamalarda bulunarak, “Aday açıklamasında bana oy birliği ile destek olan ilçe yönetimini, seçimlerde arkamda göremedim.

Seçimde parti yönetimi ve partinin ileri gelenleri benim kadar çalışmadı. Seçimde ne kadın kolları vardı ne de gençlik kolları. Halbuki çok iddialıydık acı bir yenilgi aldık bunu hazmedemiyorumdedi.  Seçim çalışmalarında görevimi eksiksiz yaptığıma inanıyor ve bir aday olarak vicdanen rahatım diyen diyen Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, kendisine yeterli desteği vermeyen parti yöneticilerine tepki göstererek şunları söyledi

DYP YÖNETİMİ BANA DESTEK OLMADI  

"Benim seçim kaybetmemin ana sesebi DYP yönetimi ve partililerimdir. Ben DYP Yönetimi tarafından oy birliği ile aday gösterilen kişiyim. Aday gösterildiğimde tek yumruk olan yönetim ve partinin ileri gelenleri gözyaşlarını tutamayarak ağlamıştı.

Ancak seçim kampanyası döneminde bu mutlu candan yaklaşımı göremedim, yönetimin gücünü hissedemedim. Beni oy birliği ile aday gösteren yönetim yine el birliği ile başarımı istemedi! Neden? 3 aylık seçim kampanyası süresince yöneticileri günde üç beş kez telefonla arayarak çağırmama rağmen gerekli birlikteliği sağlayamadık.

Genelde DYP'nin Tarsus teşkilatı ile uyum içinde çalışamadık ve güçlü olalım birlikte olalım dememe rağmen bunda başarılı olamadım ve hep yalnız bırakıldım. Maddi ve manevi olarak ben seçimde kendimi yalnız hissettim. Birkaç gönüllü ve partili arkadaşamızın dışında kimselerden destek alamadım.

Ben DYP Yönetim Kurulu Üyelerine sahip çıkmama rağmen onlar bana sahip çıkmadı. Hala da sahip çıkmayarak yalnız bırakmaya devam ediyorlar. Bu DYP'ye yakışmayan davranıştır. Ben siyasete devam edeceğim.

YÖNETİCİLER PARTİSİNE OY VERMEDİ  

DYP'de ilk çözülmenin İl Genel Meclis Üyeliği adaylarının açıklandığında başladığını kaydeden Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, sert açıklamalarını sürdürerek, bazı parti yöneticilerinin ve belediye meclis üyesi adaylarının kendi partisine oy vermediğinin belirlendiğini vurgulayarak, "DYP yönetim ve meclis üyelerinin oy kullandığı sandıklarda, maalesef kişi sayısının partimize oy çıktığı belgelendi.

Delegeler ve Sandık Görevlisi arkadaşlarımızın bize oy vermedikleri görülmektedir. Partimiz adına en büyük acı da bu dur. Partide yönetici olmasına rağmen oy vermeyen insanların başarı sağlaması mümkün değildir. Biz kendi içimizden vurulduk ve hezimeti birlikte getirdik", dedi.  

SİYASETTE İMAJ ÇOK ÖNEMLİ

Siyasi çalışmada aday ve parti imajının çok önemli olduğunu hatırlatan Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu, güçlü imajını vermeyen adaya da partiye de vatandaşın oy vermediğini söyledi. Seçimde elimden geleni yaptığıma inanıyorum diyen Dr. Babaoğlu, "Maalesef biz gücümüzü gösteremedik. Ben elimden gelen çabayı gösterdim. Eğer benimle birlikte, partinin ileri gelenleri ve yönetimin birçoğuda aynı çabayı gösterseydi,

"Güçlü imajını verir bu seçimi de kazanabilirdik. Seçim bitmesine rağmen ben dimdik ayaktayım. Gelecek palanları yapıp benim yanımda yer almayanlar, DYP'i Tarsus'ta bitirmek isteyenler, benim önümü kesmek isteyenler hiçbir zaman başarılı olamayacaklar.

Ben buradayım, burası benim memleketim. Hiçbir yere geri dönmedim. Burada yaşıyorum ve mücadeleme devam edeceğimşeklinde konuştu. Seçim döneminde ve seçim günü birçok kişiden ölüm tehditleri aldıklarını dile getiren Babaoğlu, tehditlerin kendisini yıldıramayacağını aksine dahada perçinleyeceğini dile getirdi.  "