DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Mersin'den önce Tarsus Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı mitingde AKP Hükümetine yüklendi.  

Adana'dan otobüsle Tarsus'a gelen Mehmet Ağar, burada seçim otobüsünün üzerine Tarsus Belediye Başkan adayı Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu ile birlikte çıkarak halkı selamladı.

Konuşmasında Tarsus gibi il olmaya aday bir ilçeye uğramadan geçemeyeceğini belirterek başlayan Ağar, "Tarsus halkının bir Cumhuriyet kadını olan, iyi bir doktor ve iyi bir anne olan Dr. Hatice Kaleli Babaoğlu'nu belediye Başkanı seçmesini ve oyları Kırat'a vermesini istiyorum"" dedi.

Konuşmasında hükümetin icraatlarını eleştiren Mehmet Ağar şunları söyledi: "Bu hükümet 15 aylık iktidar döneminde bu ülkeye hiçbir şey vermemiştir.

15 ay önce tüten fabrika bacaları tütmez olmuş, işyerleri bir bir kapanmış, insanlar sokağa atılmıştır. Ekonomi iyiye gidiyor diye halkı kandıranlar işyerlerinin kapanması ve insanların işsiz aşsız kalması sonucunda doğru söylemediklerinin ortaya çıkması ile yalancı konumuna düşmüşlerdir.

Görüyorum ki Tarsus'ta da birçok fabrika kapanmış. Çukurova işçileri haklarını alamadıkları gibi sokağa atılmışlar. Bu insanların iş kapılarının açılması için gerekeni yapacağız.

Bu hükümet en önemli icraatlarından olarak gösterdiği Güneydoğu'nun bazı illerindeki otobanları öyle acemice yapmışlardır ki, bu otoban yollar bir iki ay içinde patlamış, çökmüş, meydana gelen kazalarda insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir.

Yani bu hükümetin başarılı hiçbir işi yoktur. Hükümetin dışarda itibarımızı yükselttiği şeklindeki sözlerine de değinen Mehmet Ağar, hükümetin dış politikasının da bir kandırmaca olduğunu ileri sürdü.

 Daha sonra Tarsus, Çamlıyayla ve bu ilçelere bağlı beldelerin belediye başkan adaylarını halka tanıtıp, bu adaylara ve DYP'ye oy isteyen Ağar "Bu arkadaşlarınızı, bu kardeşlerinizi hizmet üretmesi için size emanet ediyorumşeklinde konuştu. Adayların ellerini havaya kaldırarak halkı selamlayan Ağar, daha sonra Mersin'e gitti", dedi.