Mersin Haber / Bahçeli, tarihini unutmayan, yarına umutla bakan, birlik ve bütünlük içinde meseleleri kavrayan bir bakış açısının her sorunun üstesinden geleceğini ifade etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi tarafından 37 bin metrekare alanda yaptırılan kapalı semt pazarının ve bu yıl 36.'sı kutlanan 'Uluslararası Silifke Kültür Haftası' etkinliklerinin açılış programına katıldı.

Bahçeli, geldiği Silifke'de çok sayıda partili tarafından karşılandı. Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Bahçeli, daha sonra Makaddem Mahallesi'ndeki kapalı pazar yerinin açılışını yaptı. Burada konuşan Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, geleneksel hale getirdikleri etkinlikler kapsamında, her yıl yeni bir tesisin açılışını yaptıklarını söyledi. Daha önceki etkinlikler kapsamında atıksu arıtma tesisi, huzurevi ve otogarın açılışını yaptıklarını belirten Öngel, "Bu yıl da 51 satış dükkanı, 63 tezgah, 2 lokanta, bir kafe ile balık ve yoğurt pazarı bulunan tesisi hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Bahçeli, daha sonra ilçe teşkilatında partililerle bir araya gelerek fotoğraf çektirdi, ardından da belediyeyi ziyaret ederek üç dönem Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Bayram Ali Öngel'i kutladı. Silifke Belediyesi'nde kendisine Silifke yoğurdundan yapılan ayran ikram edilen Bahçeli, "Silifke yoğurdu çok güzel. Bu ayranın tadı da çok güzel" dedi.

Silifke Belediyesi'nden ayrılan Bahçeli, daha sonra 'Uluslararası Kültür Haftası' programının açılışını yapmak üzere festival alanına geçti. Açılıştan önce konuşan Devlet Bahçeli, "Silifke Belediyesi'nin tertip ettiği 36. Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri kapsamında bizleri böyle bir coşkuyla buluşturan cenabı Allah'a şükrediyorum" diyerek şöyle devam etti:

"Bu organizasyonda emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Bayram Ali Öngel Bey ve belediye meclis üyeleri olmak üzere katkısı ve desteği olan herkesi canı yürekten kutluyorum. Böyle anlamlı bir kültür haftası münasebetiyle sizlerle bir araya gelmeyi çok önemsediğimi tekraren ifade ediyorum. Bu türlü haftalara günden güne sürekli değişerek ve olgunlaşarak bel bağlıyoruz ve gelecek kuşaklara aktaracağımız Türk kültür hayatına çok büyük katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum".

Türkiye'nin tartışmaların ve kavgaların yoğunlaştığını bir dönemden geçtiğini savunan Bahçeli, "Çatışmadan beslenenler, huzursuzluk özlemi çekenler arzu endam etmektedirler. Millet olarak bizi üzen ve derin hayal kırıklığına uğratan birçok olayla karşı karşıyayız. Ekonomiden, siyasete, kültürden, sanata, her alanda büyük tahribatlar yaşanıyor. Yüreğimizde ve zihnimizde kaygılar ve endişeler alabildiğince artıyor. Buna rağmen bu kültür faaliyetlerinin bizi gerçekler üzerine biraz daha düşündürmesi öncelikli beklentimdir. Zor bir dönemin bütün unsurlarını taşıyan, yaşayan Türkiye kendi kıymetlerine daha çok sahip çıkacak ve bunları her platformda savunacak milli bir zihniyete fazlasıyla ihtiyaç duymaktadır" diye konuştu.

Tarihini unutmayan, yarına umutla bakan, birlik ve bütünlük içinde meseleleri kavrayan bir bakış açısının her sorunun üstesinden geleceğini ifade eden Bahçeli, "Bunu yapabildiğimiz ölçüde millet fertleri olarak saflarımız daha çok sıklaşacak muhattap olduğumuz problemleri kendi kültürel ve sosyolojik duruşumuzla daha bertaraf edebileceğiz. Kültürü tarihsel, toplumsal gelişme sürecinde oluşturulan maddi ve manevi değerler koyarak tanımlamak mümkündür. Aynı zamanda kültürün ortaya çıkartmada sonraki nesillere iletmede insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğini ve dürüstlüğünü göstermede vazgeçilmez bir payı vardır. Günün nacizanları aynı zamanda perspektif bir bilinci bizlere nail etmiştir. Bunun takibini yapmalıyız.