Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Tansu Çiller, Tarsus'ta katıldığı "Çiftçi Kurultayı"nda halka zulmedenlerden hesap sormak için kıratına yem istedi.

Tarsus Spor Salonu'nda düzenlenen kurultayda konuşmasına "2.Demokrasi Harekatı"'nı anlatarak başlayan Çiller, çiftcilere daha önce de Demokrat Parti'ye oy vererek kendilerine zulmedenden hesap sorduklarını hatırlattı.

Çiller, "Şimdi sizden aynı desteği istiyorum. Kıratın yemini iyi verin ki, şahlansın. Sizin ürününüzü çalandan hesap sorsun. Benim koltukta gözüm yok. O koltukta en uzun oturan da benim. Milletimin olmadığı yerde ben yokum. Ben o koltuğu sizin vermenizi bekliyorum." dedi. İktidara gelmeleri halinde vergi yasasını değiştireceklerini belirten Tansu Çiller, "Ben sizden aldığımı kartelcilere değil sizlere vermek istiyorum.

Çiftcinin ürettiğinin fiyatı yerinde sayarken, ilacın, tohumun fiyatı yüzde 250 arttı. Bunları çözmek için oy istiyorum" diye konuştu. Türkiye'de 21 milyon insanın sağlık sigortası bulunmadığına da dikkat çeken DYP Lideri Tansu Çiller şöyle devam etti: "Benim çiftcimin sağlık sorunu yok mu?. Hesabım, kitabım tamam. 21 milyon insanın sağlık sigortasını yapacağız.

Benim çiftcim, o vakit eline sağlık sigortasını alacak, istediği hastanede gidip tedavi olacak. Çiftcinin yüzüne bakmayan hastaneler o zaman kapıda karşılayacak." Çiller, okullardaki başörtüsü zulmüne de son vereceklerini kaydederek, çözümün DYP iktidarında olduğunu kaydetti.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer de, Çiller'den iktidara gelmeleri halinde çiftci sorunlarına çözüm sözü istedi. Ergezer, "Çiftci çaresiz bırakıldı. Elindeki traktörünü, tarlasını sattı. Borçlarını ödeyecek hali de kalmadı. Çiftci ölüme terkedildi." dedi.