Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Gençlik Kolları Başkanı Murat Gül, 24 Ocak 1993 yılında haince katledilen Uğur Mumcu'yu Atatürk Gençliği olarak unutmayacaklarını belirtti.  

Murat Gül, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunlara değindi:"Sahip olduğumuz değerleri yavaş yavaş kaybediyoruz. Abdi İpekçi, Metin Göktepe, Muammer Aksoy ve adını sayamadığımız onlarca değerimizi kaybetmenin üzüntü içerisindeyiz.

Bilinçli ve sistematik bir şekilde yıllardır uygulanan ve ülkeyi bir buhrana, bunalıma sürükleyen sol-sağ, alevi-sunni, aydın-yobaz ikilemleri yaratılmıştır. 

Yıllardır Türkiye'nin aydın değerleri karanlığa açtıkları savaşlarda yobaz gerici ırkçı kısacası aydınlığa bilimselliğe ve ilericiliğe karşı olanlarla, bilgileriyle ve kalemleriyle savaşmak zorunda kalmışlardır. 

24 Ocak 1993 yılının pazar sabahı düzenlenen hain bir saldırı sonucu aramızdan ayrılan araştırmacı gazeteci, yazar merhum Uğur Mumcu'yu saygıyla anıyoruz. Ve Atatürk Gençliği olarak söz veriyoruz; unutmadık unutturmayacağız.

Ayrıca ADD ve CHP ortaklaşa Uğur Mumcuyu anma töreni düzenleyecekler.  

Yarın saat 12.00'de Cumhuriyet Alanında yapılacak olan Uğur Mumcu 'yu anma toplantısı daha sonra Kültür Merkezinde devam edecek.