CHP Mersin milletvekili Ali Oksal, Cumhuriyetin kuruluşunun 80. yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayarak "Ulu önder Atatürk'ün yaktığı aydınlanma meşalesini hiçbir zaman söndürmeden, gelecek kuşaklara taşımak ve onlara vatandaşı olmaktan gurur duyacakları bir ülkede yaşama imkanı sağlamak temel amacımızdır" dedi.

Ulu Önder'in 'Bağımsızlık benim karakterimdir' sözüyle özetlediği mesajında, demokratik yönetim anlayışının temeli olan Cumhuriyet'in, 80. yıl dönümününü büyük bir gurur ve mutlulukla kutladığımızı belirten Oksal; "Demokratik, laik, çağdaş ve bağımsız Türkiye, kuruluşundan bu yana olduğu gibi yine her alanda gelişmeye ve aydınlanmaya Cumhuriyet sayesinde devam edecektir" dedi.

Bir milletin kendi kaderini tayin etme hakkına, sadece gerçek anlamda bir Cumhuriyet sistemiyle sahip olabileceğini belirten CHP milletvekili Ali Oksal; "Cumhuriyetimiz, ilke ve devrimleriyle ülkemizi ve halkımızı, çağdaş dünyanın değerleriyle buluşturmuş ve buluşturmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin 80. yıl dönümünü kutluyor, tüm halkımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.