Aday Adaylarını basınla buluşturan CHP İlçe Başkanı A.Kadir Filiz; "Seçim dönemlerinde çıkan bazı gazetelerin çıkar sağlamalarına  izin vermeceğiz", dedi

CHP İlçe Başkanı ve Tarsus Belediye Başkan aday adaylarının bir kısmı geçtiğimiz Cumartesi günü bir basın toplantısı düzenleyerek son günlerde CHP ile ilgili bazı gazetelerin asılsız haber yapması nedeniyle CHPyi yıpratmaya çalıştıkları konusuna açıklık getirmek amacıyla parti binasında basın toplantısı yaptı.  

CHP ilçe başkanı A.Kadir Filiz, Belediye Başkan aday adayı Ahmet Gül, İsmail Batmaz, Zeki Karabulut ve aday adayı olması beklenen Sercan Yaman ve Ayhan Oran'ın katıldığı basın toplantısında son zamanlarda seçimlerin yaklaşmasıyla yine bazı gazetelerin çıkmaya başladığı ve bu gazeteleri bazı kişilerin kullanarak CHP ile ilgili asılsız haber yaptırdıklarının bilindiği belirtildi. 

Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte ortaya çıkan bu gazeteleri dikkate almadıklarını belirten CHP İlçe başkanı A.Kadir Filiz,"Bu gazetelerin amaçları belli. Bu gazetelerin sahipleri bizlere gelerek abone olmamız konusunda bizlerden yardım istediler.

Fakat; bizim bu kişilere bu konuda yardımcı olamayacağımızı söylememiz üzerine CHP hakkında yalan yanlış haber yapmaya başlamışlardır', dedi.  
 
Ayrıca yapılan basın toplantısında Büyükşehirlerin sınırlarının genişletilmesi konusunda Tarsus'un düşeceği duruma CHP olarak karşı olduklarını belirten A.Kadir Filiz, "Bu konuda CHP Genel Merkezi Anayasa Mahkemesine gitme hazırlığı içerisindedir.

Şayet Bu kanun Cumhurbaşkanımız tarafından imzalanırsa CHP olarak Anayasa mahkemesine gitmeye hazırız. Öte yandan iktidara mensup milletvekilleri Tarsus'u il yapmak için çalışmalar yaptıklarını söyleyip ardından böyle bir kanunun çıkması için çalışma içerisinde olmaları son derece yanlıştır.

Biz CHP ilçe teşkilatı olarak bu konuya bir anlam veremiyoruz şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.