Belediyenin 2004 ÖSS sınavlarında ilk 500'e giren öğrenciler için düzenlediği törende konuşan Kocamaz, ""Türkiyenin gelişmesine katkısı olan ancak Tarsus'a katkısı olmayan Tarsuslular, cenazeleri için Tarsus'a gelmesinler"", dedi.  

  ""Bugün ülke gündeminde isim yapmış ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayan Tarsuslu işadamlarımız, bürokratlarımız ve öğretim görevlilerimizi bulmak amacıyla, bütün üniversitelere yazı gönderip, şu an ki durumlarını içeren çizelgelerini istedik.

Gerek dünyaya ve gerekse Türkiyeye her türlü katkısı olan bu kişilerin ömürlerini başka yerde, cenazelerinin ise Tarsus'a getirmelerini istemiyoruz. Bu sebepten dolayı Tarsus'a gelmesinler."" dedi.

Tarsus Belediye Başkanı, özellikle bu şartları taşıyan insanların gerek maddi ve gerekse manevi desteğini Tarsus'tan esirgememelerini isteyerek konuşmasına şöyle devam etti: 

"Gelişmeye büyük ihtiyaç duyan Tarsus'umuz için küçük emeği olan herkese bizim kapılarımız sonuna kadar açıktır. Bu anlamda bu kişilerin artık Tarsus'u hatırlatmalarını ve gereken destek ile katkı sunmalarını istiyorum", dedi.