Mersin Haber / TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Mersin İdmanyurdu'nda tüm hesaplar 'şampiyonluk' üzerine yapılıyor. Hafta sonu deplasmanda Bank Asya 1. Ligi'ne yükselmeyi garantileyen lider Bucaspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Lacivertliler de hazırlıklar sürüyor.

Teknik Direktör Ercan Albay, mutlak kazanmaları gereken bir karşılaşmada Beykoz 1908 AŞ ile kendi sahalarında 1-1 berabere kalarak, şampiyonluk yolunda önemli bir avantajı kaybettiklerini söyledi. Albay, söz konusu karşılaşmanın artık geride kaldığını ve bu maçla ilgili artık konuşmanın da doğru olmayacağını ifade ederek, "Hafta sonu Bucaspor ile çok kritik bir mücadeleye çıkacağız.

Şampiyon olup, bir üst lige çıkabilmek için mutlaka kazanmak zorundayız. Ancak bizim Buca'yı yenmemiz tek başına yeterli değil, rakiplerimizin de puan kaybetmesi gerekiyor. Her şeye rağmen Mersin'e 'şampiyon' olarak döneceğimize inanıyoruz" dedi.

Kendisi gibi Bank Asya 1. Ligi'ne yükselme mücadelesi veren Belediye Vanspor'un, geçtiğimiz hafta sonu kendi sahasında oynadığı Eyüpspor kaşılaşmasında çıkan olaylarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ercan Albay, futbolda bu tür olaylara yer olmadığını vurguladı.

Albay, "Futbolda bu tür olaylar yer yok. Orada yaşananlar bizleri üzdü, olmaması gereken şeyler oldu. Herkesin gözünün içine baka baka tüm Türkiye'nin gözleri önünde yaşananlar ortada. Konuyla ilgili olarak açıklama yapmak istemiyorum ancak Türkiye Futbol Federasyonu'nun da gereken kararı vereceğine inanıyorum. Kulüp yöneticilerinin de Belediye Van-Eyüpspor maçı için gerekli girişimlerde bulunacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, Mersin İdmanyurdu'nda Bucaspor mesaisi bir günlük aranın ardından başladı. Kendi tesislerinde bu maçın hazırlıklarına başlayan Kırmızı-Lacivertliler de kaleci Levent'in yanı sıra Abdullah Halman, Fuat ve Altan'ın sakatlıklarının devam ettiği, söz konusu oyuncuların da durumunun hafta içinde netlik kazanacağı bildirildi. Bucaspor karşılaşmasında da sarı kart cezalısı olan Cumhur'un takımdaki yerini alamayacağı belirtildi.