Mersin Haber /  Bank Asya 1. Ligi'ne çıkarak profesyonel liglerdeki 25 yıllık tarihinin en önemli başarısını elde eden Bucaspor, ekenomik kriz yüzünden bu büyük mutluluğu camia olarak yaşayamadığı gibi, futbolcularına da yaşatamadı.

Mersin maçıyla biten sezonun ardından takımın bir bölümü tatile çıkarken; Veli, Muammer, Mesut, Sefer ve denenmeye gelen iki gurbetçi, parasızlık yüzünden tesislerde mahsur kaldı. Memleketlerine dönecek parayı bulunmayan futbolcular arkadaşlarının verdiği borçla dün akşam kentten ayrılabildi.

Ulaş, Türker, Veli, Ramazan, Muhammet, Cenk ve Kenan'la birlikte, 29 maçlık alacakları ödenmediği için Federasyon'a başvuran Erman, "15 Mayıs'ta 5'er maç başı ile 3'er prim dağıtılacağı açıklandı ama olmadı. Şampiyonluk yemeği, konser, piknik, körfez turu sözleri de tutulmadı. Düşünün şampiyonluğu kendi aramızda Çeşme'ye gidip piknik yaparak kutladık. Bu başarıda en büyük paya sahip arkadaşların memleketlerine dönecek yol paraları bile yoktu. Karşılığı bu olmamalıydı" diye konuştu.

"Takım şampiyon oldu ama yönetim küme düştü" diyen Profesyonel Şube Sorumlusu Bülent Karaböcek ise camiayı ağır bir dille eleştirdi. Tesislerde kalan oyuncuların arkadaşlarının desteği ile memleketlerine gittiğini doğrulayan Karaböcek, "Bu tabloda Onursal Başkan Cemil Şeboy da, yöneticiler de, Bucalı işadamları da suçlu. Pek çok yönetici verdiği sözü tutmadı. Bence bu yönetimin yüzde 80'inin değişmesi şart" dedi.