Mersin Haber / Mersin İdmanyurdu Bank Asya 1.Ligi’ne yükselmek için tarihi bir sınav verecek.

17 Mayıs Pazar günü İzmir’de Yeni Buca stadında Bucasporla karşılaşacak Mersin İdman Yurdu’nda tek hedef 3 puan.

Yükselme Grubu’ndan Bank Asya 1.Ligi’ne çıkacak ikinci takımın belirleneceği 18.haftada 5 karşılaşma oynanacak.

Derlenen bilgilere göre, Mersin İdman Yurdu Yükselme Grubu’nda oynadığı 17 maçta 8 galibiyet alırken 4 maçı berabere tamamladı. Kırmızı lacivertliler 5 maçta ise mağlup oldu.

İdman Yurdu attığı 24 gole karşılık kalesinde 13 gol gördü. Mersin İdman Yurdu grupta hala en az gol yiyen takım unvanını elinde bulunduruyor.

Ancak Mersin İdman Yurdu’nun deplasman karnesi pek iyi değil. İdman Yurdu deplasmanda oynadığı 8 maçta 2 galibiyet 3 beraberlik 3 de yenilgi aldı. Mersin temsilcisi sadece deplasmanda oynadığı maçlarda 9 gol atarken 9 golü de kalesinde gördü.

Bucaspor ise Yükselme Grubu’ndan Bank Asya 1.Ligi’ne haftalar önce yükselmeyi garantiledi. İzmir ekibi ligde oynadığı 17 maçta 11 galibiyet alırken 4 maçta beraber kaldı.

Bucaspor 2 maçta ise mağlup oldu.Attığı 33 gole karşılık kalesinde 19 gol gören Bucaspor kendi evinde ise mağlubiyet yüzü görmedi.

Sarı lacivertliler kendi evlerinde oynadıkları 8 maçta 7 galibiyet alırken 1 maçta ise Tarsus İdman Yurdu ile berabere kaldı. Bucaspor evindeki karşılaşmalarda rakip fileleri 21 kez havalandırırken kalesinde 8 gol gördü.

Bucaspor ile Mersin İdman Yurdu en son 9.haftada Mersin’de karşılaşmışlardı. O maçı Bucaspor 1-0 kazanmıştı.

Pazar günü Tevfik Sırrı Gür stadında saat 15.30’da başlayacak karşılaşmaya taraftarların çok yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Yeni Buca stadında ki maçı Trabzon bölgesinde Abdullah Yılmaz yönetecek. Yardımcılıklarını ise İsmail Köseli, Gökhan Memişoğlu ve Hakan Gültepe yapacak.

Orta Hakem Abdullah Yılmaz süper ligde de bir çok karşılaşmayı yöneten bir hakem.Yılmaz Galatasaray- Fenerbahçe arasında 12 nisan’da oynanan maçta 4.hakem olarak görev yapmıştı.

Abdullah Yılmaz Gaziosmanpaşa ile Mersin İdman Yurdu arasında 6 Nisan 2008 tarihinde oynanan ve 0-0 berabere sonuçlanan maçın da hakemliğini yapmıştı.

O maçta Gaziosmanpaşaspor’dan 1 oyuncuya sarı kart gösteren Yılmaz, Mersin İdman Yurdu’ndan ise 4 oyuncuya sarı kart göstermişti. Abdullah Yılmaz halen öğretmenlik görevini sürdürüyor.