Mersin Haber /  Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Pelitpınarı ve Uşakpınarı köylerinde yaşayan vatandaşlar, cep telefonlarının çekmediği için görüşme yapamadıklarını, sorunlarına çözüm beklediklerini bildirdi.

Pelitpınarı Muhtarı Mehmet Yılmaz, kent merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki köyün nüfusunun yaklaşık 500 olduğunu, yaz aylarında yayla evlerine gelenlerle sayının 3 bini aştığını belirtti.

Köydeki ailelerin hemen hepsinde cep telefonu bulunduğunu ifade eden Yılmaz, baz istasyonu olmadığı için bu olanaktan yararlanamadıklarını, topladıkları imzalarla GSM şirketlerine başvurmalarına rağmen henüz sonuç alamadıklarını söyledi. Daha yüksek kesimlere çıkıldığında cep telefonuyla görüşme olanağı bulunduğunu anlatan Yılmaz, ''Bu çilemize son verilmesini istiyoruz'' dedi.

Aynı konuda sıkıntı çektiklerini belirten komşu köy Uşakpınarı Muhtarı Mehmet Kılıç da gelişen teknolojiden yararlanmak istediklerini, ancak bölgeye gelenlerin cep telefonuyla görüşemediklerini kaydetti.

Yaylada dünyayla adeta irtibatlarının koptuğunu dile getiren Kılıç, GSM operatörlerine çağrıda bulunarak, ''Bu iş reklamlarla olmuyor. Artık, bu çağda bizlere bunlar yaşatılmamalı. Herkes gibi gelişen teknolojiden faydalanmak bizim de hakkımız'' diye konuştu.