M.SAİT POLAT (1926-1992) 

1926 yılında Tarsus’ta Mücahit Emin POLAT (Emin Ağa) ve Hatice Hanım’ın oğlu olarak dünyaya geldi. 

Babası, “BATI CEPHESİ”nde Alay Komutanı olarak görev yapmış ve Çukurova’nın Fransız işgalinden kurtarılmasında büyük kahramanlıklar sergileyerek önemli rol oynamıştır.

İlkokulu ve ortaöğrenimini Tarsus’ta, liseyi Adana’da tamamladı. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulunu 1950 yılında bitirdi. Askerlik görevini, Siirt’te yedek subay olarak yaptı. 

Askerlik görevi dönüşü, çiftçilik ve tüccarlık ile uğraşmaya başladı. 1952 yılında, Demokrat Partiye üye oldu ve parti yönetimine girdi. Kemal HOMURLU’nun Belediye Başkanlığından ayrılmasından sonra, Belediye Meclisi üyesi olmadığı hâlde, Eylül 1954’te Tarsus Belediye Başkanlığı görevine getirildi.

Tarsus Belediye Başkanlığı görevini, 23 Ağustos 1957 tarihine kadar sürdürdü. 

1963 yılında Adalet Partisi İlçe Başkanı iken, 17 Kasım 1963 tarihinde ikinci kez Belediye Başkanlığına seçildi. İkinci kez seçildiği Belediye Başkanlığı görevini, Haziran 1968’e kadar sürdürdü.  Merhum Sait POLAT’ın, Belediye Başkanlığı döneminde “İMARLI YAPILANMA” ilk kez uygulanmaya başlandı. 

Yeni meydan, cadde ve parklar açıldı. 

Özellikle de TARSUS PARKI, onun döneminde hayata geçirildi. Tarsus sokakları betonla kaplanmaya başlanarak, insanlarımız çamurda yürümekten kurtuldu.  Görevi boyunca, Tarsus halkıyla bütünleşmeyi ve mütevazı bir insan olarak kalmayı tercih etmiştir.

1992 yılında vefat eden M. Sait POLAT’ın, Aysel Hanım ile olan evliliklerinden 1 kız 2 erkek çocukları oldu.