ERKUT KUZEYMAN (1943 -1991)

1943 yılında, İstanbul’daki evlerinde Fehami Bey ve Hacer İman Hanım’ın oğlu olarak dünyaya geldi.

Robert Koleji bitirdi. Yükseköğrenimini, Amerika’da İşletme Bölümünü bitirmek suretiyle tamamladı.
Erkut KUZEYMAN; İngilizce, Fransızca ve Almanca bilmekteydi.

Türkiye Deniz İşletmeleri Başmüfettişi olan babası Fehami KUZEYMAN, Mersin’e atanmıştı. Görevinden istifa eden Fehami Bey, Türkiye Denizcilik İşletmesinin Mersin Şubesini kurdu ve Denizyolları Acenteliğini açtı.

Erkut KUZEYMAN da, babasıyla birlikte çalıştılar. Babasının vefat etmesi üzerine işin başına geçti ve işi daha da büyüterek yabancı gemilerin acenteliğini aldı.

Nakliye sektörüne girerek, “Nakliye Filosu” kurdu. İhracat ve taşıma işine girmek suretiyle 1000 kişiye iş imkânı sağladı. 

Spora, bilinçli olarak Galatasaray Lisesinde başladı ve Basketbol Şubesinin başına getirildi. Mersin’e gelince, Demirspor Kulübü’nün Başkanı oldu ve Demirspor’un uzun yıllar İçel Şampiyonu olmasını sağladı. 03 Şubat 1975 tarihinde, Tarsuslu Nevin Hanım ile evlendi.

Zor durumda kalan Tarsus İdmanyurdu yöneticileri, Kulübü Erkut KUZEYMAN’a teslim etmek istediler. 

Tarsus olan eşi Nevin KUZEYMAN’ın baskısı, diğer taraftan yakınlıkları nedeniyle Süleyman DEMİREL’in ısrarı üzerine Erkut KUZEYMAN, Mersin Demirspor’u bırakarak 1982 yılında Tarsus İdmanyurdu Başkanlığı görevini üstlendi.

Tarsus İdmanyurdu’nu 1. Lige çıkarmak için asla unutulmayacak fedakârlıklarda bulunarak, büyük bir mücadele verdi. 1986 yılında, Isparta’da oynanan Salihlispor maçının son dakikasında yediği golden dolayı Tarsus İdmanyurdu’nun şampiyonluğu kaçırmasına çok üzülen Erkut KUZEYMAN, hastalanmış ve kanser tedavisi görmeye başlamıştı.

Tarsuslu olmamasına rağmen, en az bir Tarsuslu kadar “Tarsus sevdalısı” olan Erkut KUZEYMAN, 21 Nisan 1991 tarihinde vefat etmiş olup kabri Mersin’dedir.