Tarsus'ta okullar arası bilgi ve genel kültür yarışmasında liselerde Özel Amerikan Lisesi, ilköğretimde ise Huzurkent Atatürk İlköğretim Okulu birinci oldu.

Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, öğrencilerden bilgili olmalarını isteyerek, ''Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Sizlerde çağın gereklerine uyarak daima okuyun bilgili olun"" dedi.   

Tarsus'taki okullararası bilgi ve genel kültür yarışmasında Liselerde Özel Amerikan Lisesi, ilköğretimde ise Huzurkent Atatürk ilköğretim okulu birinci oldu  Mersin'in Tarsus ilçesinde okullararası bilgi ve genel kültür yarışmasında Liselerde Özel Amerikan Lisesi, ilköğretim okullarında ise ise Huzurkent Atatürk ilköğretim okulu birinci oldu.  

Tarsus Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda yapılan yarışmada ilköğretim okullarına 12'şer soru soruldu. Yarışma sonunda Huzurkent Atatürk İlköğretim okulu öğrencileri 45 puanla birinci olurken Sadık Eliyeşil İlköğretim Okulu 40 puanla ikinci, Ayşe Mirici İlköğretim okulu ise 35 puanla üçüncü oldu.  

Liseler kategorisinde ise birinciliği 35 puanla Tarsus Amerikan lisesi alırken, ikinciliği 30 puanla Mustafa Kemal Anadolu Lisesi 2. oldu. Abdülkerim Bengi Anadolu Lisesi (AKBAL) ise 25 puanla üçüncü olabildi.  Yarışmadan sonra dereceye giren okullar Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Milli Eğitim Müdürü Orhan Uysaloğlu, Milli Eğitim şube müdürleri ve okul müdürleri tarafından ödüllendirildi.  

Törende konuşan Tarsus Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, öğrencilerden bilgili olmalarını isteyerek tavsiyelerde bulundu. 'Kaymakam Erguvan, ''Çağımız bilgi ve teknoloji çağıdır. Sizlerde çağın gereklerine uyarak daima okuyun bilgili olun.

Dereceye giren tüm öğrencileri kutluyorum. Mersin'de yapılacak finallerde de aynı başarıyı tekrarlamanızı istiyorum"" dedi.