Mersin Haber / Mersin’de traji komik olay! Belediye’nin ineklerine haciz geldi..

Sınırlarında kurulacak Akkuyu nükleer santrali ile gündeme gelen Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı sahil beldesi Büyükeceli'de, belediyenin kurduğu çiftlikte bulunan 9 ineğe haciz geldiği bildirildi.

Son yerel seçimlerde göreve gelen Belediye Başkanı Mehmet Kale yaptığı açıklamada, belediyenin ineklerine haciz gelmesini ''traji komik bir durum'' olarak yorumladı.

Kale, belediyeye 13 personel yeterli olmasına rağmen, belediye bünyesindeki çiftliğin işlerinden dolayı önceki dönemde toplam 72 personel görevlendirildiğine dikkati çekerek, ''Maaşları ödeyemediğimiz gibi resmi kurumların yanı sıra özel şirketlere de borç var. Bir petrol istasyonu da alacağından dolayı çiftlikteki 6 ineğe haciz koydurttu'' dedi.

Mersin İcra Müdürlüğünden gelen memurların tespit yaptığını ifade eden Kale, şunları söyledi:''Biçilen değer gereği 9 bin TL'ye satılacak 6 ineğin sadece bakımı ile görevli 6 personelin maaşı toplam 6 bin TL.

İller Bankasından ayda 13 bin TL alıyoruz, ancak çiftlikte çalışan işçilerden dolayı aylık personel giderimiz ortalama 72 bin TL.''

Kale, belediyeyi 5 milyon TL borçla devraldığını, personel maaşlarını ödeyemediklerini belirterek, ''Göreve geldiğimizde kasa boştu.

Belediye Meclisi üyeleri arasında para toplayarak çalışanlara avans verdik, ancak böyle daha ne kadar sürdürebiliriz bilmiyorum'' dedi.

Önceki Belediye Başkanı Kemal Güdül'ün dayısı olduğunu belirten MHP'li Mehmet Kale, şöyle devam etti: ''Belediye çiftliğinden dolayı geçmiş yönetimi elbette suçlamıyorum.

Çünkü, yoğun işsizlik böyle bir yatırım yapmayı zorunlu kılmış. Ancak, çiftlikten elde edilen gelir personel maaşlarına bile yetmediği için şu an sıkıntı yaşıyoruz. Bu çalışanlarımızı da kapı önüne koymak hiçbir vicdana sığmaz. Bunu yapmayı istemiyorum, çare arıyorum.''

Başkan Kale, önlem alınmadığı takdirde ineklerden sonra, yakında kazlar ile diğer küçük ve büyükbaş hayvanlara da haciz gelmesine şaşırmayacağını kaydetti.

Belediye Çiftliği

Mersin il merkezine 145 kilometre mesafede bulunan Büyükeceli belde belediyesinin kurduğu çiftlikte, hayvancılık ve seracılık faaliyetleri yapılıyor.

Yıllık cirosunun 200 bin TL olduğu belirtilen çiftlikte, kaz, koyun, ördek, keçi ve inek gibi et ve sütü değerlendirilen hayvanların yanı sıra kurulan seralarda muz, fasulye, domates, biber ve patlıcana kadar her türlü sebze ve meyve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan organik olarak üretiliyor. Belediye, bu ürünleri yine belediye bünyesinde işletilen lokantada değerlendiriyor.