Tarsus Belediyesi son günlerde vatandaştan gelen şikayetler üzerine Pazarcı Esnafına taahhütname imzalatıyor.  

Belediye Başkan Vekili Hasan Yıldırım, pazarcı esnafın vatandaşın temel hakkını kullanırken saygı göstermesi gerektiğini belirterek herkesin kuralara uyması gerektiğini açıkladı.

Yıldırım, Tarsus Belediyesi Semt Pazarı Yönetmeliğinin 12. maddesi "Pazardan alışveriş yapan vatandaşın satın alacağı malı beğenerek ve seçerek alma hakkı" bulunduğuna dair madde olduğuna rağmen pazarcı esnafın bu kurallar uymadığını belirtti.

Yıldırım, "Bu itibarla pazarcı esnafın vatandaşın temel hakkını kullanırken saygı göstermesi esastır. Pazar Zabıtasının esas görevi de vatandaşın bu hakkına saygı gösterilmesine yardımcı olmaktır.

Zabıta memurlarımızın sık sık ikazda bulunmalarına rağmen semt pazarından alış veriş yapan vatandaşın mal seçtirmeme konusundaki şikayetler yoğun şekilde devam etmektedir.

Bu bakımda Belediye Semt Pazar Yönetmeliğinin 12. maddesi doğrultusunda  hareket ederek Seyyar Pazarcılar Derneği'ne bağlı semt Pazar esnaflarına sattığım malı müşterilere seçtireceğimi taahhüt ederim başlıklı taahhütname imzalatıyoruz", dedi.

Hasan Yıldırım, Vatandaşın bu konudaki sıkıntılarını ortadan kaldırabilmek için  hazırladıkları semt pazarı yönetmeliğinin tamamen uygulanabilmesi için yoğun bir çalışma başlattıklarını ve konunun takipçisi olacaklarını belirterek, tüm vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Semt pazarlarıyla ilgili şikayetlerinizi anında zabıtaya bildirin,gereğini yapalım" ifadesini kullandı.