Mersin Haber / Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Gezende köyünde 29 Mart yerel seçimlerinde muhtar olarak seçilen ve Gülnar'da üç bayan muhtar arasına giren Meral Çelik, Gezende eriğini festivalle tanıttı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale Kaymakam Mehmet Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Emin Mehmet Er, Kuskan Belediye Başkanı Ekrem Bayır, Köseçobanlı Belediye Başkanı Mehmet Deniz,Tarım İl Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ, Gülnarlı İşadamlarından Cemal Ulu, Osman Ulu, Hasan Ulu, Ali Rıza Ulu, Bilal Akkan, Mustafa Gümüş ,Tarım İlçe Müdürü İlhan Kartal, Ziraat Odası Başkanı H. Emiş Işık ve çok sayıda davetliler katıldı.

Köy Muhtarı Meral Çelik, "Aroması ve görüntü itibari ile kaliteyi yakalayan Gezende eriği yılda ortalama bin ton üretiliyor. Erikler 2- 3 TL arasında alıcı buluyor. Ürettiğimiz erikler yurt içi ve yurt dışına ihraç ediliyor. Gezende eriği tadı ve aroması yönünden kaliteli olduğu için satmakta zorluk çekmiyoruz. Geleneksel hale gelen festivalimizle eriğimizi, köyümüzü ve ilçemizin adını duyurmaya devam edeceğiz." dedi.