Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, ilçede “kan davası” nedeniyle 5 kişinin öldürülmesi olayıyla ilgili “kan, kan dökerek temizlenmez” dedi.

Erguvan, dün yaşanan üzücü olayın Diyarbakır'ın Hazro ilçesinden gelen aileler arasındaki uzun yıllar süren husumetten kaynaklandığını vurguladı.

Birbirine akraba aileler arasında “sudan sebepler” ile kavgalar çıktığını ve bunun ölümle sonuçlandığını ifade eden Erguvan, “Kan davası dünyada neredeyse yok.

Güneydoğu'dan kan davası nedeniyle kaçanlar, batıya geldiklerinde de kültürlerini devam ettiriyorlar. Oysa kent bilincini, kent kültürünü almaları gerekiyor. Kan davasının bitirilmesi gerekir. Kan, kan dökerek temizlenmez. Bu konuda herkese büyük görev düşüyor” dedi.

Erguvan, olayla ilgili 5 kişinin daha arandığını belirterek, şöyle devam etti:
“Olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Cinayet zanlısı olarak teslim olan yaşları küçük 2 kişinin sabıka kaydı yok.

Ancak, gözaltına alınan diğer kişilerin poliste kayıtları bulunuyor. Cinayete kurban gidenlerin de suç dosyaları kabarık. Olaylarla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay bizi aradı, ayrıntılı bilgi aldılar.”

Bu arada, öldürülen 5 kişinin cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi.