Alman-Türk Dostluk Federasyonu'nun (DTF) 2011 ödüllerinin sahipleri belli olurken, ödül verilenler arasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth bulunuyor.

DTF tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Günay'ın, dünyanın önde gelen Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türk kültür ve edebiyatını Alman aydınlarına ve halkına tanıtması, bu kültür alışverişine önem vermesi, Tarsus'taki St. Paul Kilisesi başta olmak üzere birçok kiliseyi kendi inisiyatifiyle yenileyerek, medeniyetler arasındaki diyaloğa katkı sağlaması sebebiyle, kendisine "kültür ödülü" verildiği belirtildi.

Bakan Günay'ın, Türkiye'nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığının itibarını Avrupa'da artırdığı ifade edilen açıklamada, "Kararlı tutumuyla geçmiş tarihte ülkemizden uzaklaştırılan kültür değerlerimizin ülkemize geri getirilmesini ve bunun Alman yetkililer tarafından, Türk-Alman dostluğu adına yapıldığını ifade etmelerini sağlaması, Anadolu'da, tüm dünya insanlarına ait olan kültürel değerleri korumadaki istikrarlı tutumları itibarıyla, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay kültür ödülümüze layık görülmüştür" denildi.