Tarsus'ta doğuştan gözleri görmeyen Ali Şen Sukün (18) bir çok sağlıklı öğrencinin büyük uğraşlar vermesine rağmen kazanamadığı 4 yıllık fakülteyi kazanarak azmin elinden hiç bir şeyin kurtulamayacağını gösterdi.

Ali Şen Sukün başarısındaki en büyük payı annesi Nurşen Şükun ve devam 2 yıl devam ettiği Işık Dersanesine borçlu olduğunu söyledi. 

Ali Şen Sükun ilk yıl girdiği ÖSS sınavı sonucu ilk ve tek tercihi olan Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne yerleşmeye hak kazandı.

Ali Şen Sukün Emekli baba ile ev hanımı annenin ikinci çocuğu olarak ama olarak dünyaya geldi. Doğuştan itibaren ailesi tarafından özel bir ilgi ile yetiştirilen Ali Şen 8. sınıfa kadar kabartma yazı ile eğitimini sürdürdü.  

 Daha sonra Cumhuriyet Lisesine giden Ali Şen Lise 2 ve Lise 3. sınıflarda Işık Dersanesine devam etti. Buralarda sadece dersleri dinleyen Ali Şen'e en büyük desteği ise anne Nurşen Sukün verdi.

Anne Nurşen Sukün oğlu Ali Şen'in koluna girerek haftada 3 gün dersaneye bizzat götürüp oğlunun dersten çıkmasını bekledi. Deneme sınavlarında ise anne oğlu ile birlikte sınava girerek soruları okuyarak oğlunun verdiği cevapları işaretledi. Oğlunun Üniversiteyi kazanması nedeniyle oldukça sevinçli olan anne oğlu ile birlikte Ankara'ya gitmenin hazırlıklarını yapıyor. 

 Bu başarıda en büyük payı kendisinin hem gözü hem eli eli ayağı olan annesine borçlu olduğunu söyleyen Ali Şen Sukün 2 yıl boyunca devam ettiği Işık Dersanesi öğretmenlerininde kendisinin Üniversiteyi kazanmasında çok büyük payları olduğuna dikkat çekti.

Ali Şen Sukün; "Dersleri annem evde okuyor ben çözüyordum. Başarıda annemin emeği çok büyük. Ben sağlıklı oldukları halde üniversiteyi kazanamayan arkadaşlarıma şunu tavziye ederim. İnsan azmettikten sonra kazanabilir'' şeklinde konuştu.

Oğlunu okutmak için Ankada'da ev aradıklarını belirten anne Nurşen Sukün, oğlunu okutmak için kendisininde Ankara'ya gideceğini ve onu okutmak için bütün fedakarlıklara katlanacağını söyledi. Oğlum'' iyi ahlakı ile hep örnek bir kişi oldu. Kazandığı için çok mutluyum. Emeklerimiz boşa gitmedi'' dedi. 

 Tarsus Işık Dersanesi Toros Şubesi Müdürü Ediz Kuşku ise bir çok sağlıklı öğrencide göremedikleri azmi gözleri görmediği halde Ali Şen' de gördüklerinin altını çizerek başarıda anne Nurşen Sukün'ün çok büyük katkısı olduğuna dikkat çekti.