CHP'den Tarsus Belediye Başkan Adayı olan Av. Adil Aktay, basın toplantısı düzenleyerek mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a ve belediye yönetimine başarılar diledi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Mersin -Tarsus Şelale otelinde saat:11.00'da düzenlenen toplantıda konuşan Adil Aktay, seçimin üzerinde bir aydan fazla zaman geçtiğini ve Tarsus halkının mevcut yönetimi yeniden isteyen kesimi sonucu belirlediğini ve bu sonucun kendilerini şaşırtığını ancak aldıkları demokrasi kültürü ne olursa olsun bu seçime ve sonuçlarına saygılı olduklarını belirtti.

Aktay, açıklamasını şöyle sürdürdü: 

 "Tarsus'a dair çizdiğimiz bütün çerçeveler bugün de aynı ölçüde geçerli ve haklıdır. Örneğin işsizliğin ve yoksulluğun önlenmesi konusu olanca yakıcılığıyla geçerliliğini korumaktadır. Bu nedenle de mevcut yönetimin acil, öncelikli sorunu olmak zorundadır.

Konuyla ilgili olarak mevcut yönetimin, yapmayı düşündüğümüz işlerden, hazırladığımız projelerden yararlanması, bu projeleri yürürlüge koyması Tarsus halkının yararına olacaktır.

Mevcut yönetimin bu projeleri kullanması ve Tarsus için ve adil bir dönüşüm hamlesi başlatması durumunda, projelerimizi paylaşmak konusunda cimrilik etmemek ve gerekli desteği vermek boynumuzun borcu olacaktır.

Bunun dışında, bizlerin göremediği ya da oluşacak yeni bir durumdan kaynaklanan sorunların çözümünde de bir vatandaş, bir hemşehri ve bir hukukçu olarak üzerimize düşen bütün sorumlulukları şevkle yerine getireceğimiz bilinmelidir.

Elbette bütün bunlar, aksayan hizmetlere ya da gerçekleşebilecek olumsuzlara dair eleştiri hakkımızda elimzden alamayacaktır. 

 Bizimle, büyüyen, gelişen, yoksulluğu, sefaleti ve cehaleti yenen bir Tarsus kurma idealini paylaştılar ve çalışıp çabaladılar. Yapılmış iyi şeylerin hiçbir zaman boşa gfitmeyeceğine inanıyorum. Bu vesileyle emeği geçen, bizleri destekleyen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.