Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediye   tarafından kurulan ve her yıl Ramazan ayı boyunca faaliyet gösteren belediye aşevinin, 27 Ekim günü yeniden hizmete gireceğini açıkladı.  

Aşevi konusunda yazılı bir açıklama yapan Burhanettin Kocamaz,  belediye tarafından kurulan ve hayırsever vatandaşlarında katkıları ile faaliyet gösteren belediye aşevi için gerekli hazırlıkların ve aşevinin bu yıl yine Demir kapı civarı Türkistan caddesinde bulunan Mencik baba, türbesinde hizmet vereceğini belirterek, aşevinde geçen yıllarda olduğu gibi imkanlar ölçüsünde günde en az iki ya da üç çeşit   yemek çıkartılacağını bildirdi.  

Ramazan ayı'nın bolluk ve bereket ayı olduğunu vurgulayan Belediye Başakanı Burhanettin Kocamaz, insanların kendi aralarında yardımlaşma ve dayanışma için adeta yarışa girdikleri mübarek ayda, fakir ve kimsesiz olan, ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye yemek dağıtımının gerçekleşmesinden büyük huzur ve mutluluk duyduklarını   dile getirdi.  

Kocamaz, her gün yaklaşık 1000 kişilik yemek dağıtımının yapılacağı aşevinde iftardan yaklaşık 2 saat önce dağıtım işleminin başlayacağını bildirdi.  

Kocamaz ayrıca, bu yıl da Kızılmurat mahallesindeki eski Hal Camisi ile 100. Yıl Çarşısı arasında bulunan meydana iftar çadırı kuracaklarını belirtti.  

Burada ise hergün yaklaşık 500 kişiye üç çeşit sıcak   yemek ve meyvenin yanı sıra tatlıdan olşan iftar   yemeği verileceğini ifade etti. "