Y.Anamurspor, 3. lige yükselme terfi maçının ilkinde rakibi İsparta Köy Hizmetlerispor'u 7-0'lık farklı skorla yenerek güzel bir başlangıç yaptı.

Maçtan önce trübünlerde yerlerini alan Şimşekler Taraftar Grubu, showlarıyla ve tezahüratlarıyla ilgi çekti. Belediye Başkanı Mehmet Türe, takımı yalnız bırakmayarak, geçmişteki ilgisizliğede son verirken örnek oldu. Maça çok süratli ve istekli başladık. Gol perdesini Enes, henüz 8. dakikada ceza alanı içerisindeki bir karambol golü ile açtı 1-0. Bu golden fazla bir zaman geçmeden 12. dakikada yine Enes, kaleci ile karşı karşıya kalınca aşırtma bir vuruşla farkı 2'ye çıkardı 2-0. Y.Anamurspor, erken gelen gollerle oyunun kontrolünü hiç elinden bırakmadı.

Salih, sağ kanattan fulelerle gelerek topu Fatih'e çıkardı ve Fatih farkı açtı 3-0. Ama Veli'nin üst üste yaptığı iki hatada, stoperlerin yapmaması gereken çalıma kaçarak topu ayağında tutmaya çalışırken topu kaybetmesiyle, rakip fırsatlar yakaladı. Bu fırsatları değerlendiremeyincede ilk devreyi 3-0'lık sonuçla kapadık. İkinci devreye de hızlı başlayan yine Y.Anamurspor'du. 55. dakikada Mahir, farkı 4'e çıkardı 4-0. Müsabakada farklı bir sonuç doğunca Teknik Direktör Erkan Kahraman, diğer maçları düşünerek hemen arka arkaya 3 oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi.

74.dakikada Mahir, soldan geliştirdiği ataklarla rakiplerini geçti ve ceza alanı içerisindeki Ergün'e al da dercesine bir pas çıkardı. Ergün bunu gole çevirince durum 5-0 oldu. Y.Anamurspor, kendini fazla sıkmadan ve oyunun kontrolünü hiç bırakmadan oynadı. Salih'in 80.dakikada sağdan yaptığı ortaya rahat bir kafa vuran Mahir, skoru 6-0'a taşıdı. Gol perdesini Ergün, ceza alanı dışından attığı gol ile kapadı 7-0. Müsabaka da bu sonuçla sona erdi.

Yeni Anamurspor'un 8 Mayıs 2009 cuma günü saat 16.00'da oynayacağı 2. tur rakibi ise Konya Beyşehir Belediyespor'u yenen Adana Hadırlı Gücüspor oldu.