Tarsus'ta Alzheimer hastalarına ve bakıma muhtaç yaşlılara ''Sanat Terapisi'' verildi.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Aynur Özge, hasta ve hasta yakınlarına Alzheimer hastalığı hakkında farkındalıklarını arttırmak, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla 'sanat terapisi' adı altında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini, bu etkinlikte de Alzheimer hastası ve bakıma muhtaç olan yaşlılara yönelik olarak Anıt Lions kulübü'nün etkinliğinde, onlarla Ebru sanatı ve resim çalışması yaptıklarını söyledi.

Aynur Özge, Alzheimer hastalığının beyinde öngörülemeyen hücre yıkımına bağlı olarak başta unutkanlık olmak üzere pekçok işlev kaybına yol açan ilerleyici bir yaşlılık hastalığı olduğunu belirterek, ''Hastalık sürecinde gözlenen işlev kaybı hasta kadar hasta yakınını da yakından ilgilendirmektedir. Zihinsel ve bedensel yeteneklerini aşama aşama kaybeden hastalar, yakın gözlem ve aktif bakım ihtiyacı duyarlar. Bu zorlu süreç, gizli kurban olarak nitelendirilen hasta yakınlarının huzursuzluğuna ve hasta bakımının aksamasına da neden olur. Bu nedenle hasta yakınının gerek hasta bakımı konusunda bilgilendirilmesi, gerekse bir birey olarak empati ve destek sağlanması toplumsal dayanışma açısından hayati önem taşımaktadır'' dedi.

Anıt Lions Kulübü Başkanı Sevinç Nursal, dönem projeleri olan Alzheimer hastalarına ve bakıma muhtaç yaşlılara yönelik olarak gerçekleştirdikleri etkinlikte, Alzheimer hastaları ve yaşlıları ebru ve resim sanatı etkinliğinde buluşturmanın, onlarla birarada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Sevinç Nursal, ''Tarsus Anıt Lions Kulübü olarak Alzheimer hastaları ve yaşlılarımıza birlikte kahvaltı yaparak, onlarla birlikte Ebru Resim çalışmaları yaparak ve Alzheimer Derneği Başkanının sohbet sunumuyla güzel bir gün geçirmelerini sağladık. Başta Sağlık ve eğitim konuları olmak üzere, sosyal ve kültürel alanda hizmetlerimize aralık vermeden devam edeceğiz'' diye konuştu.