"CHP Mersin Milletvekilli Ali Oksal'ın altı aday adayının yayınlamış olduğu deklarasyona  cevabı ağır oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Mersinden Adil Aktay'ın isminin açıklanmasından sonra şehrimizdeki 6 adayın  tepki olarak ortak bir deklarasyona imza atıp parti genel meclisine göndermesinden sonra  gazetemizi telefonla arayarak bu deklarasyonun tamamen amaçlı olduğunu ve  bir açıklama göndereceğini ve bunun yayınlamasını rica etti.

CHP  Mersin Milletvekilli Ali Oksal,  6 aday adayın seviyesiz siyaset yapma anlayışlarını gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.

Oksal, konu ile olrak şu açıklamayı yaptı:""Dün ""Tarsus Meclisi"" adıyla milletvekilli arkadaşlarıma mail gönderilen ve 17/02/2004 tarihinde, Tarsus şehir meydanınıda kamuoyuna sunulan, Tarsus'un 6 belediye başkan aday adayının imzalarıyla yayınlamış olan deklarasyon metni hakkında bir açıklamada bulunmak istiyorum.

19 Ocak 2004 tarihinde saat: 12.30'da parti binamızda yapmış olduğum konuşma, (İlgili bölüm aşağıda tırnak içerisindedir.) yayınlanan deklarasyon; kamuoyuna yanlış, yalan ve maksatlı olarak aksettirilmiştir.
Milletvekilimiz Ali Oksal toplantıda kardeşi Mehmet Oksal'ın  bu seçimlerde aday olmayacağını belirterek, ""başvuran 6 aday adayından hangisine görev verilirse verilsin bu adayın hepimiz yanında olacağız, ""başvuru dışında hiç kimsenin aday olarak görevlendirilmesinin desteklemeyeceğim ve bunun için mücadele etmeyi namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum"" diyerek açıklamada bulunmuş. idi.

Hatta konuşmasının bir yerinde cep telefonu çaldığında milletvekillimiz Ali oksal, ""Arkadaşlar şu anda Genel başkanımız deniz Baykal telefonda"" diyerek  cep telefonu ile konuşmaya başladı ve Genel Başkanımıza"" aday adayları ile birlikteyiz ve birlikte dayanışma içerisinde olunacağı ve bu 6 adaydan hangisi önerilirse birlikte çalışma sözünü aldım, saygılar sunarım"" diyerek telefonu kapadı ve partililere dönerek ""Genel başkanımızın sizlere selamı var"" şeklinde ifadesi partililerce yoğun bir şekilde alkış var.

Bu toplantının devamında aday adayları mikrofonu tek tek alarak bu  6 adaydan hangisi atanırsa atansın birlikte çalışma sözü partililerin önünde verildi. Tüm bu çalışmalara ve dayanışmaya rağmen Parti Meclis'nin 15 Şubat 2004 tarihinde yapılan toplantısında Tarsus'a Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için başvuruda bulunmuş aday adaylarından Adil Aktay'ın atanması bizleri oldukça şaşırtmış ve  rencide etmiştir.

Adil Aktay, Mersin Büyükşehir Belediyesi aday adayıdır. Kurban Bayramında göndermiş olduğu kartta dahi yöredeki seçmenlere Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu tekrarlamıştır""
Yukarıda tırnak içinide yer alan ve 6 aday adayının imzalarıyla yayınlanmış deklarasyondan birebir olarak alınmı= paragraftaki, altı çizili bölüm (başvuru dışında hiç kimsenin aday olarak görevlendirilmesini desteklelemeyeceğim ve bunun için mücadele etmeyi namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum) tamamen yanlış, iftira ve yalandan başka bir şey değildi. Böyle bir cümleyi telaffuz dahi etmedim.

Bu cümle dışında partide yaptığım ve deklarasyonda yer alan konuşmanın arkasındayım. Yaptığım konuşmayı, orada bulunan bütün partili arkadaşlarımız da bilmektedir. Atama şansını yitirmiş bu 6 aday adayı da iftiralarla böyle deklarasyon hazırlayarak beni yıpratmayı amaçlamaktadırlar. Halbuki ben gerekli özveride bulunarak, bu partide 11 yıl ilçe başkanlığı yapmış, herkesin aday gösterilmesin beklediği ağabeyim Mehmet Oksal'ı adaylıktan çekerek ne denli demokratik davrandığımı herkes bilmektedir.

Ben 30 yıllık siyasi yaşamımda hiçbir şart ve koşul altında ve hiçbir yerde, nede Tarsus parti binasında namusumu ve şerefimi ortaya koyarak siyaset yapmadım ve yapmam da. Benim şerefim tartışmaya  dahi açılamaz. Söylemediğim bu cümleyi bana hakaret olsun diye söylenmiş gibi gösterenlerin şeref ve namuslarının hangi seviyede olduğunu bende kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Hiç kimse bir makama gelememenin ezikliğini, acizliğini ve başarısızlığını söylemediğim sözlerle kamufle edemez ve bana mal edemez.

Ben sayın Genel Başkanımızın talebi neyse onun arkasında dururum. Bu 6 aday adayından herhangi biri atanmış olsaydı aynı deklarasyon atanmayan diğer 5 kişi tarafından yine de yayınlanacaktı. Bu kişilerin seviyesiz siyaset yapma anlayışını gözden geçirmekte  yarar var diye düşünüyorum."" dedi.