Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Avukat Adil Aktay, yollara döşenen parke taşlarının birer toz üreten fabrika görünümünde olduğunu iddia etti.

Göreve geldiklerinde Tarsus'un tozunu alacaklarını ifade eden Adil Aktay, kenti pırıl pırıl yaparak yaşanabilir bir kent yapacaklarını söyledi.   

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Adil Aktay, Tarsus şehir merkezinde yollara döşenen parke taşların toz üreten fabrika görünümünde olduğunu söyledi.  Aktay, göreve geldiklerinde kenti tozdan çamurdan kurtararak pırıl pırıl bir şehir görünümüne sokacakları iddiasında bulundu.

Yazılı basın açıklaması yapan Aktay, ";Tarsus'un tozunu almaya geliyorum" sloganlarına da açıklık getirdi. Aktay, açıklamasında şunları söyledi:  "Ben, Tarsus'un tozunu almaya geliyorum derken, iki önemli konuyu amaçlıyorum.

Bunlardan ilki ve önemlisi Tarsus'un, öncelikle bir kalkınma planı çerçevesinde ekonomik ve sosyal olarak canlandırılmasıdır. Öteki de, gerçekten tozu almak ve insanıma sağlıklı, yaşanacak bir Tarsus sunmaktır.

Bu tozun nedeni de, çaresi de bellidir. Çare bizim seçimi kazanmamızla mümkün olacaktır.Parke taşlı yolların taşıt yollarında değil, park-bahçe düzenlemelerinde ve eğimleri yüksek olan yerlerde daha uygun olacağını savunan Aktay, taşıt trafiğine açık yollarda, parke döşeme uygulaması, yol eğimlerinin çok yüksek olduğu kesimlerde anlamlı olmaktadır diyerek,

"Tarsus gibi, yol eğimlerinin çok düşük olduğu yerleşimlerde parke döşeme, uygun bir tercih olmamaktadır. Parke taşlardan çıkan tozu önlemenin yegane yolu asfalt veya beton kaplama yapmaktır", dedi.

Aktay, Tarsus Belediyesi'nin parke yollar yapmakla deyim yerindeyse, tozu satın aldığını, kendilerinin yönetime geldiğinde,"Tarsus'un tozunu alacağız ve halkımızı bu çileden kurtaracağızdiye sözlerine ekledi.