AKP Tarsus Belediye Başkan Aday Adayları İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen başkanlığında düzenledikleri toplantıda Tarsus için çalışacaklarını söyledi. Belediyecilik bizim işimiz diyen ilçe Başkanı Gönen, Aday Adaylarını basına toplu halde tanıttı.   

AKP'liler Tarsus'un altyapı çalışmalarına girmenin cesaret işi olduğunu ancak yolların ve altyapının seçim dönemine sıkıştırılmasının göz boyamak olduğunu savundu. AKP'liler Tarsus'un hükümetin desteği ile 'Dinlerarası Turizm Kenti' olacağı vurgulandı.  

Adalet ve Kalkınma Partisi Tarsus Belediye Başkan Aday Adayları toplu halde basının karşısına geçerek birlik beraberlik görüntüsü verdi.  AKP İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen başkanlığında yapılan basın toplantısında aday adayları yapacakları icraatları anlattı. İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen, belediyecilik bizim ve bizim temsil ettiğimiz zihniyetin işidir diyerek, üstü kapalı Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın icraatlarını eleştirdi.

10 yılın son iki yılı hariç 8 yılın boşa geçtiğini ileri süren Gönen, iki dönemdir başkanlık yapanların hala altyapıyı bitiremediğini, yolları ise çamur deryasında bıraktığını iddia etti. Dünya Kenti denilen Tarsus'un 'çamur kent'e dönüştüğünü savunan Gönen, AKP'li adayın seçimi kazanmasıyla hükümetinde desteği ile Tarsus'un istenilen yere varacağını savundu.

Gönen, Başkanlık için başvuran aday adaylarının ellerinden tutarak hepssi birbirinden meziyetli kişilerdir diyerek isimlerini şöyle açıkladı: "" Mehmet Teke, Ahmet Tevfik Uzun, Nusret Alkan, Ahmet İşler, M. Emin Polat, İbrahim Gül ve Ahmet Alıcı.

TARSUS İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Mehmet Teke, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yaptığı icraatların göz boyamadan ibaret olduğunu, suyu ucuzlatacağı yerde alanlar, parklar ve Nusrat Mayın gemisiyle uğraştığını ve asıl yapması gereken hizmetleri yeteri kadar iki dönemdir yapmadığını savundu.

 Dr. M. Emin Polat ise, Tarsus'un yeni bir çehreye ihtiyacının bulunduğunu bunun yanında en büyük sorunun işsizlik olduğunu kaydetti.  Nusret Alkan da yaptığı açıklamada, ""Belediye başkanı partinin değil halkın başkanı olmalı ben başkan olursam önce toplumsal barışı sağlayacağım"" dedi.

 Dr. Ahmet Alıcı, önce insarların arasına girip onların rahatsızlık duyduğu yönleri tespit eder öyle işe başlardım diyerek, ""Tarsus'un şaha kalkması için önce ekonomik çıtasının yükseltilmesi için çalışırdım"" dedi. Alıcı, belediyenin yol, su ve asfalt çalışması yapmasının asli görevi olduğunu ifade etti.  

İbrahim Gül'de yaptığı konuşmada, Tarsus'un MHP'li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın 10 yıl önce aldığı gibi durduğunu iddia etti. Gül, Tarsus'ta en büyük sorunun işsizlik olduğunu bununda yüzde 50'lere vardığını hatırlattı.  

Ahmet İşler ise Tarsus'un kurtuluşunun hükümetle uyumlu çalışacak bir adayın kazanmasıyla mümkün olacağını bunun da ancak AKP'liler adayın seçimi kazanmasıyla olacağı iddiasında bulundu. Tarsus için acil eylem planı hazırladıklarını dile getiren Ahmet İşler, "" MHP'li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın artık devrini tamamlamıştır"" dedi.  

Ahmet Tevfik Uzun da konuşmasında ilçedeki sıkıntının da çözümününde belli olduğunu söyledi. Tarsus halkının belediye başkanını kendi arasında görmek istediğini hatırlatan Uzun, bunun için hazırladıkları ""Birlikte yönetip birlikte sorunları çözeceğiz"" sloganını kullandıklarını ve sözlerinde sadık olacaklarını ifade etti.