Ak Parti Tarsus İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen, belediye başkanlığı seçiminde partisinin başarılı olamadığını açıkladı. Tarsus halkının tercihini MHP'li Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'dan yana kullandığını belirten Gönen, halkın takdirine de saygı gösterdiklerini belirtti.

Başkanlık seçimden başarısızlıkla çıkıldığı gerekçesiyle yönetimin istifa ettiği şeklindeki dedikodulara da cevap veren Gönen,"Ben ve arkadaşlarım görevinin başında", dedi.  

Ak Parti'nin Tarsus Merkez'de istenilen başarıyı elde edemediğini ancak, Tarsus genelinde 3 Kasım seçimleri sonucuna bakıldığında partisinin yüzde yüz on oy artışı sağladığını kaydeden Abdulcabbar Gönen, oylarını artırmalarına rağmen halka Tarsus'ta Ak Partili belediyecilik anlayışını yeteri kadar anlatamadıklarından yakındı.

Seçimde ortaya çıkan başarısızlıkta herkesin hatası var diyen Gönen, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü yapıcı eleştirilere açık olacaklarını söyledi.    

Parti binasında ilçe yöneticilerinden İsa can ve Halit Bilgin ile birlikte basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen, seçim çalışmaları ve seçimde alınan başarısızlıklar hakkında bilgi verdi. Gönen açıklamasında, Türkiye genelinde partisinin oy patlaması yapmasına rağmen Tarsus merkez'de istenilen sonuca ulaşamadığından yakındı.

Tarsus halkının sandıkta yaptığı tercihe saygılı olduklarını belirten Gönen, halkın MHP'li adaydan yana tercih yaptığını dile getirerek üçüncü kez yeniden başkanlığa seçilen Burhanettin Kocamaz'ı da kutladıklarını kaydetti.

Seçilen başkanın bundan sonra Tarsus'un başkanı olacağını hizmeti ise her kesime yapacağını, Tarsus'u yaşanabilir bir kent haline getireceğini umut ediyoruz diyen Gönen, "Bizler Ak Parti olarak iyi ve güzel işler yapanı takdir ederizdedi.  Partisinin belediye başkanlığı seçiminde istenilen sonuca ulaşılamamasında suçlu aranmaması gerektiğini belirten Gönen, başarısız olmaları için bazı kesimler tarafından parti ve başkan adayının yıpratılmak istendiğini bunda da başarılı olunduğunu belirtti.

Seçim sonucunda başarısız olunduğu gerekçesiyle parti yönetiminin toptan istifa etti şeklindeki dedikodulara da cevap veren Başkan Gönen, "Ben ve arkadaşlarım görevlerinin başında. Başkasının sözleri bizleri bağlamaz. Bizi sadece partimizin genel merkezi bağlar. Biz görevimizin başındayızdedi. Ak Parti'nin 28 Mart Yerel Seçim'inde aldığı oyları 3 Kasım seçimlerine göre değerlendirildiğinde Tarsus genelinde yüzde yüz on oy artış sağladındığını hatırlatan Gönen, "Bunu bir başarı olarak kabul etmiyoruz. Biz daha fazlasını bekliyorduk olmadı. Tarsus merkezde başarısız bir seçim yaşadık", dedi.