Mersin Milletvekili ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat bayramın 2. günü saat 10.00'da parti binasına gelerek partililerle bayramlaştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mir Dengir Fırat, gazetecilerin sorduğu bir soruya cevap vererek şunları söyledi: "İl konusunda henüz bir çalışma yok. Türkiye'deki hantal yapının değişmesi lazım. Ankara'ya, merkeze bağlı birçok tesisi belediyelere ve özel idarelere devrediyoruz.

Tarsus 50 vilayetten büyük, ancak kaymakamlıkla idare edilemiyecek bir durumda. Sizlere katılıyorum. Kaymakamın yardımcısı dahi yok. 2004 yılında yerel yönetimler yasası çıkacak, birçok devlete ait tesisler beldiyelere, özel idarelere ve çalıştırılacak şirketlere devir edilecek. İl konusu yerine dünyada olduğu gibi kendi kendini yönetebilecek yönetim tarzı getirmeyi düşünüyoruz.

Mehmet Mir Dengir Fırat, Kültür Merkezi konusunda ise belediye gelsin, kültür merkezini alsın! dedi. Gazetecilerin, ""Borcu var, borcunu ve yapılması gereken yerleri devletin yapmasını ve orada çalışanları istemiyor demeleri üzerine Genel başkan Yardımcısı şunları söyledi: "Mahalleleri geziyorum, birçok lüzumsuz yatırımlar var. ""Her yere direk dikeceklerine biraz kısıntıya gitsin, Kültür Merkezini alarak gerekeni yapsın.

Kendisine boya fabrikası verilirken sesini çıkarmayan belediye başkanı neden böyle yapıyor. Zaten yerel yönetimler yasası çıkarsa birçok tesisi mecburen alacaklar. Orada çalışanları da biz gerekli yerlere yerleştiririz. 

Yine bir soru üzerine Sahil Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat şunları söyledi:"Sahil Projesi bölge için çok önemli bir proje. Başbakanımız sayın Tayyip Erdoğan bakanları çağırarak aralarında anlaşma sağlanmasını istedi. Hangi kuruluş malını diğer bakanlığa devir ediyor. 

İşte Orman Bakanlığı Tarsus sahilindeki ormanlık alanı, Maliye Bakanlığı hazineye ait yerleri, Turizm Bakanlığına devir ederek yıllardır bu sorunu çözerek, sahil projesinin hayata geçmesi sağlanmıştır. Gelişi güzel proje yapılmayacak, Turizm Bakanlığı bölgeye ait genel proje yapacak. Tatil köyleri, turizm alanları ona göre belirlenecektir. Bu güne kadar beklendi biraz daha bekleyelim. Mersin sahiline döndürmeyelim. Böyle güzel bir sahili dünyaya açalım. Binlerce insanımız iş bulsun. 

"Bir gazetecinin sorduğu ""Tarsus'ta aday adayları sizin söz verdiğinizi söylüyor, ayrıca partinin seçimi merkez yoklama ile mi, yoksa delege seçimi ile mi yapılacak? sorusuna ""Genel Başkanımız devamlı şekilde şunu söylüyor. Kimseye hiçbir şekilde söz vermeyin. Henüz bu kişiler aday adayı değiller.

Çünkü partimiz aday adayı olacaklar için gerekli çalışmaları bitirmedi. Parti start verir, gerekli incelemeler biter. Formlar, prosedürler biter, aday adayı olmak isteyenler müracaat eder. O zaman aday adayı olurlar. Benim hiç bir kimseye sözüm yok. Hiçbir aday adayı olacak şahsa yakınlığım olamaz. Herkese yakınlığım aynı. 

Aday tespitinde yönetim kurulu halkın tepkisi ve birçok araştırma sonucu genel merkezin yetkili kurulları tarafından tespit edilecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. dedi. 

Toplatıda ilçe yönetiminden hiç kimsenin olmaması dikkat çekerken, genel başkan yardımcısının bayramlaşmasına AKP Tarsus belediye başkan adayları yer alırken Mersin'den ve Tarsus'tan çok sayıda partili ilçe binasını doldurdu.