Ramazan ayının son iftarını Afra Müdürü Ebrar Kındığılı nostaljik bir şekilde verdi.

Tarsus Afra Alışveriş Merkezi Müdürü Ebrar Kındığılı ramazanın son gününde Afra Restaurant'ta yere serilmiş minderler üzerinde serilen yer sofrasında nostalji yaşatarak basına yemek verdi. 

Yemeğe Mersin AKP milletvekili Saffet Benli, İlçe Başkanı Abdulcabbar Gönen, AKP Belediye Başkanlığı adaylığında ismi dolaşan hemşehrimiz Mehmet Teke çok sayıda basın mensubu yemeğe katıldı.

TarsusHaber.Com Ramazan öncesi aldığı iftar yemeklerine katılmama kararı doğrultusunda bu yemeğe de katılmadı.İftar yemeğinden sonra bir konuşma yapan milletvekili Saffet Benli şunları söyledi: 

"Öncelikle İstanbul'da menfüs saldırılar yapanları lanetliyor ve kınıyorum. Nereden, kimden gelirse gelsin böyle saldırıların karşısında dimdik ayakta kalarak onlara cevap vereceğiz. Saldıralarda ölenlere başsağlığı diliyor, 
 yaralılara geçmiş olmasını diliyorum. 

Saffet Benli daha sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü: "2004 yılında Türkiye'de çoğu işleri düzelmiş olarak göreceksiniz. 2004 yılı sonunda kısmet olursa IMF'den de kurtulacağız. Türkiye rahata kavuşacak. Türkiye'nin ödediği bir günlük faiz parası ile ilkokuldaki öğrencilerimizin kitaplarını aldık. 2004 yılında emeklilerin gelirlerinde büyük artışlar olacak. Birçok gelişmeler Türkiye'mizi bekliyor. 

Saffet Benli, Tarsus ile ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "Tarsus'un il olması ile ilgili çabamız sürüyor. Türkiye'de il sayısının 110'a çıkması bekleniyor. Bunun içerisinde Tarsus'ta var. Sahil Projesi ile ilgili çok güzel gelişmeler var. Tarsus Sahil Projesi yakında Orman Bakanımızın Tarsus'a gelmesi ile start alacak. 11 bin yataklı turistik tesis en az 11 bin insanımıza iş imkanı yaratacak. 

50'den fazla köyümüzün sulu tarıma geçmesi için Cansu Projesini ve yanında birkaç göleti de bitirmeyi planladık. Bu proje hayata geçerse köylümüz iş imkanına kavuşacak. Dağ yeşerecek. Hükümetimiz Çukurova gibi fabrikaların kapatılmasını istemiyor. Fabrikaların çalışması karşılığı borçlarını ödeyerek onlara daha değişik imkanlar sunmak için çalışmalar 
 yapıyoruz.

 Verdiğiniz vergiler size iş, aş, yol, su ve diğer yatırımlar olarak geri dönüyor. Bir metre otoban 5 bin dolara yaptırırken bizim hükümetimiz 1000 dolara yaptırıyor. Daha sayacağım çok yatırımların fiyatları aşağıya çekilmiştir. Tarsus'ta eksik olan derslikleri en geç 2 yılda bitireceğiz. Böylece eğitimde de Tarsus'u ileriye taşıyacağız. 

Benli, iftar yemeğini veren Afra Müdürü Ebrar Kındığılı'ya ve basın mensuplarına teşekkür etti. Ardından basın mensupları ile Tarsus'un sorunları tartıştı, sohbet etti.