Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Adil Aktay, Tarsus'ta yoksulluk ve işsizliği ortadan kaldırmayı amaçladığı Tarsus Kalkınma Projesi'ni çok kalabalık bir toplantı açıkladı.Aktay, Tarsus'un hazırlanan projelerle hayat bulacağını söyledi.  

CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Adil Aktay," 'Güneş Kent Tarsus', 'Adım Başı Bir Turist', 'Dükkan Başı Bir Servet' , 'Tarsus Yatırımcı Dostu Bir Kent' gibi önemli projeleriyle işsizliği büyük ölçüde önleyecekleri vaadinde bulundu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıdan sonra Tarsuslular Adil Aktay'ın projeleri çok somut dediler.   

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus Belediye Başkan Adayı Avukat Adil Aktay Tarsus Kalkınma Planı projesi'ni açıkladı.  CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Özel, Şükran Aktay ve çok sayıda Tarsuslunun katıldığı toplantı Yeni Kent Düğün Salonu'nda yapıldı.

"Hayallerinizi büyütün, Adil Başkan Geliyor", sloganları ile karşılanan Adil Aktay, belediye başkanı seçildiği takdirde, hayata geçireceği projelerini anlattı.

Tarsus için hazırladığı projelerle yoksulluğu ve işsizliği ortadan kaldırmayı amaçladıklarını dile getiren Aktay, "Tarsus bu projelerle hayata dönecekdedi.  28 Mart tarihinden itibaren Tarsus'ta nöbet değişimi değil, bahar temizliği ile birlikte tam değişimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Tarsus'ta başlatacakları tam değişimin dört ayağının olacağını ifade eden Adil Aktay,"Turzim, Güneş Kent Tarsus, Adım başı bir turist, dükkan başı bir servet, ve Tarsus yatırımcı dostu bir kent olacak", projelerinden kentte yaşayan her kesiminin istifade edeceğini belirtti. 29 Mart'tan itibaren Tüm Tarsusluların Belediye Başkanı olacağım diyen Adil Aktay, aynı zamanda CHP'ye layık bir yönetim sergileyeceğini kaydetti.  

Aktay hazırladıkları Güneş Kent Tarsus ve Organize Sera Bölgeleri projeleri ile Tarsus'ta 35 binin üzerine çıkan işsizliğin önüne büyük bir set koyacaklarını vaat etti.  Aktay projelerini özet olarak şöyle açıkladı:

GÜNEŞ ARTIK TARSUSLUNUN CEBİNİ DE ISITACAK

Tarsus ülkemizin en büyük değerlerine sahip bölgelerinin başında gelmektedir. Güneş Kent Tarsus projemizle, belediye olarak güneş enerjisini Tarsusluların yoğun kullanımına açacağız,

Güneş enerjisiyle çalışan soğuk hava depoları kuracağız. Tarsus Güneş Enerjisi ile ilgili bilimsel araştırmaların yapıldığı bir üs haline gelecek. Kuracağımız Organize Sera Bölgeleri ile 35 bin işsize iş istihdamı sağlanmış olacak.

ADIM BAŞI BİR TURİST, DÜKKAN BAŞI BİR SERVET

Geçmişte dinlerin ve kültürlerin kesiştiği bir yer olan Tarsus'ta Turizm'in büyük rolünün bulunacağını dile getiren Adil Aktay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Turizm, her şeyden önce bir kültür ve bakış açısı meselesidir. Sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak, Tarsus'ta yaratacağım ortam bile turizmi teşvik edici bir unsur olacaktır.

Ancak ben, çok daha fazlasını yapmak üzere geliyorum. Bu konuda sloganımız, "Adım Başı Bir Turist, Dükkan Başı Bir Servet" 'tir.Tarsus Kalkınma Planının çok önemli bir ayağını Tarsus'un "Yatırımcı Dostu bir kent haline getirilmesi için çaba harcayacaklarının altını çizen Adil Aktay, Yatırım Konseyi gibi girişimlerle, yatırımcılara özel teşviklerle, Tarsus'un özel sektör için bir cazibe merkezi haline getireceklerini açıkladı.