CHP'den Belediye Meclis Üyesi adaylığı listesine giremeyen Mimar Kenan Erten, Erten, "Beni büyük bir yükten kurtardınız" diyerek parti binasında Belediye Başkan Adayı Avukat Adil Aktay ile partililere teşekkür tatlısı dağıttı.
 
Tarsus Belediye Başkan Adayı Adil Aktay, beni listeye almadınız sizinle çalışılmaz dimeyip kendileri ile birlikte olan Mimar Kenan Erten'e örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Aktay, Erten'e, "Birlikte çalışalım. Sizin gibi tecrübeli insanlara ihtiyacımız var" diyerek gönlünü aldı. 

Aktay, kırgınlıkların partiye hiçbir şey kazandırmayacağını, seçimi kazanmak için birlikte çalışmanın önemini dile getirdi. Aktay, "Seçimler tek kişi ile kazanılmaz birliktelik şarttır" dedi. 

Teşekkür tatlısı dağıtan Mimar Kenan Erten, başkan adayı belirlemesinde ve meclis üyeliği tespitlerinde dışarda kalanlar her zaman partisine olmadık sözler söyleyip giderler diyerek, "Ben bunu yapmadım. Bilakis arkadaşlarımız benim üzerinden büyük bir yük ve sorumluluğu aldı. Beni liste dışı bıraktılar diye partime küsüp gitmedim. bundan sonra partim ve başkan arkadaşımın başarısı için çalışacağım" dedi.   

Adil Aktay'ın CHP'den Başkan adayı göterilmesinden sonra her partide olduğu gibi CHP'de de kırgınlıklar yaşandığını belirten Kenan Erten, "Genç yaşına rağmen siyasi olgunluk götererek kırgınlıkları ortadan kaldırma yolunda büyük mesafeler kat eden Başkan adayımız Adil Aktay'ı kutluyorum.

Bir başkan adayından da bu beklenirdi, Aktay bunu başardı. Şimdi sıra yıllardır özlemi çekilen seçimi kazanmaya geldi" diye konuştu.   

Mimar Kenan Erten'in partiden kopmayarak örnek davranış götermesi partililer tarafından takdirle karşılandı.