Mersin Haber / Adana Valisi İlhan Atış, Adanalılar artık yazın Mersin yerine Karataş ve Yumurtalık`ı tercih etmelidir,dedi.

Adana Valisi İlhan Atış, Adanalının kenti köy olarak görmesini doğru bulmadığını belirterek, 'Geri kalmış mahalleler, her ülkede, her kentte var', dedi.

Vali Atış, yerel Akdeniz Televizyonu`nda Selahattin Sekin'in hazırlayıp sunduğu programda kente ilişkin soruları cevaplandırdı. Adana'da turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalar içinde olduklarını kaydeden Atış, şöyle konuştu:"Adana`da turizm az var; ya da çok var tartışması yapmıyorum. Adana turizmde yok. Ben daha yeniyim. Adana`da tespit ettiğimiz komisyonlarca geliştirilen projeler hayata geçirilecek. Megasus, Tepebağ, Misis Ayas ve Karataş gibi tarihi barındıran yerleşim alanların turizme kazandırmak için valilik olarak 4 trilyon bütçe ayırdık.

Tepebağ 1-2 sene içinde restore edilip tarihi miras gün ışığına çıkarılacak. Karataş yolu valilik tarafından yapıldı. En geç 1 Temmuz`a kadar asfaltlanacak. Adanalılar artık yazın Mersin yerine Karataş ve Yumurtalık`ı tercih etmelidir. Adana`nın tanıtımı birden bire olmaz; ama başlamalıyız. Belediyelerle görüşüp tanıtım için bütçe ayıracağız. Adana`da 15-25 Nisan tarihleri arası portakal ve buna benzer Adana kültürüne uygun çeşitli festivaller yapılarak Adana`nın tanıtımına katkı konulabilir.

Programda, Adana Havalimanı`nın taşınmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Atış, `Ben, havalimanı taşınacak veya taşınmayacak demedim. Sadece gelişecek dedim. Adana Havalimanı tartışmalarının seçimden sonra yapılmasından yanayım. Mersin`de bakılan arazinin uygun olmadığı ortaya çıktı` dedi.