MersinHaber / Mersin'de Haçova ve 68'liler Derneği'nin düzenlediği '6 Mayıs Anma Etkinlikleri' kapsamında, SDP ve ÖDP'li iki grup arasında tartışma çıktı.

Mersin 68'liler Ormanı'nda gerçekleşen, Haçova ve 68'liler Derneği'nin düzenlediği '6 Mayıs Anma Etkinlikleri'nin ilk dakikalarında Sosyal Demokrat Partisi ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne mensup iki grup, sözlü tartışmaya girip kavga etmeye başladı. Çevredekilerin araya girmesiyle engellenen kavga, daha sonra karşılıklı sloganlar atılarak son buldu.

Olayların ardından DTP Eş Başkanı Emine Ayna, amcası Ömer Ayna'nın anısına dikilen fidanın başında konuşarak, "Bu konuda çok karışıklık çıkıyor. Ömer Ayna benim amcamdır" dedi. Ayna, daha sonra kürsüde yaptığı konuşmada, "Devrim tarihinde gerillanın savaşında yenilmediği ortadadır. Türkiye'de bir şey değişmiyor. 1968'de Deniz'ler için vatan haini tabiri kullanılıyordu. Bugün de özgürlük mücadelesi verenler için vatan haini tabiri kullanılıyor. Deniz'ler için dış mihrakların kışkırtılması denildi. Bu değişmeli. Burada bulunanların 68 ve 78 ruhunu birleştirmesiyle, Türkiye 'de gerçek vatan haininin, gerçek vatanseverin kim olduğu ortaya çıkacak" diye konuştu.

Eşi Ahmet Kaya anısına dikilen fidanın yanında konuşan Gülten Kaya ise, "Mersin'de çağa ve Türkiye'ye yakışan bu adımı atmaları bende umut yarattı. Bunu fidan ile yapmaları da çok şık bir düşüncedir. Bunun bir sembolü ve anlamı var" dedi.

Gazeteci Metin Göktepe'nin annesi Fadime Göktepe de oğlu anısına dikilen fidanının toprağını çapalayarak şunları söyledi: "Metin duvardan düştü diyorlar. Metin duvardan düşmedi. Oğlumu katiller öldürdü. Bugün anneler günü, anneler evlatlarının geleceği için yaşıyor. Ben, sizler oldukça kendimi yalnız hissetmiyorum" diye konuştu.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise, Vedat Aydın anısına dikilen fidanının başında, "Ben Vedat Aydın'ın cenaze töreninde Kürt hareketiyle tanışmış bir Kürt genciyim" dedi.