Mersin Haber / Mersin'in Silifke ilçesinde kağıt toplayarak geçimini sağlayan 4 çocuk annesi Ayşen Yatman, 20 yıldır yüzlerini görmediği, seslerini duymadığı çocuklarının hasretini çekiyor.

Silifke'de yaşayan 13 yaşında evlenerek dört kız çocuğu sahibi olan ve bir kızını 17 yaşındayken kaybeden Ayşen Yatman (56) eşinden ayrıldıktan sonra bir daha çocuklarının yüzünü göremedi. Eşinin çocuklarını kendisine göstermediğini belirten Yatman, "Yıllar önce eşimden ayrıldım. Eşim çocuklarımı da alarak bana bir daha göstermedi. 20 yıldır çocuklarımın ne yüzünü görebildim ne de seslerini duyabildim. Ancak fotoğraflarına bakarak kendimi avutuyorum. Her anneler gününde çocuklarımdan telefon bekliyorum,ama ne arayan ne de soran var" dedi.

Artık çocuklarından tamamen ümidini kestiğini vurgulayan Yatman, "Tek odalı yıkık dökük bir odada yaşam mücadelesi veriyorum. Allah razı olsun Silifke Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve komşularımdan. Onlar bana bakıyorlar Bende 20 yıldır çöplüklerden ve sokaklardan kağıt toplayarak geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Bu zor yaşantımda bu olumsuzluklar beni yıkmıyor. Beni her Anneler Günü geldiğinde yakınımdaki çocukların annelerini kucaklamaları ve öperek günlerini kutlamaları yıkıyor.

Evimde benimle beraber yaşayan bir kedim var. "Dabiş" ismini verdiğim kedimi severek çocuklarıma olan özlemimi gideriyorum. Artık yaşlandım. Kağıt toplamak beni yoruyor. Her gün sabah 08.00'dan akşam 18.00'a kadar kağıt topluyorum. Ben devletimizden 1 odalı da olsa bana bir yer temin etmesini istiyorum. Şimdi tek odalı bir evde kirada oturuyorum. Evim bakımsız. Her türlü tehlike arz ediyor" diye konuştu.