Tarsus'ta, 4 kadın alışveriş bahanesiyle girdikleri kuyumcu dükkanından 10 bin TL değerindeki altını çaldı. Kadınlardan 3'ü kuyumcuyu oyalarken, dördüncüsü ise, tezgah üzerine çıkarılan altınları çantasına koydu.

Edinilen bilgiye göre, 17 Ağustos 2011 günü Çarşamba günü sabah saatlerinde Şehit Mustafa Mahallesinde bulunan eski belediye binası zemin katındaki bir kuyumcudan yaklaşık 100 gram ağırlığında, toplam 10 bin TL değerindeki altın el çabukluğu marifetiyle çalındı.

2'şerli guruba ayrılarak 2'si modern giyimli, 2'si köylü kıyafetli 4 kadın farklı aralıklarla kuyumcuya girerek, kalabalık ortam oluşturdu.

Kuyumcu tezgahına altınları dizdiren, bir yandan altın model kataloguna bakan bir yandan da tezgah üzerindeki altınları inceleyen 2'si köylü kıyafetli kadınlardan 3'ü kuyumcuyu oyalarken, modern giyimli diğer kadın kuyumcunun dalgınlığından faydalanarak, iki ayrı hamle ile avucuna sakladığı altınları çantasına koydu.

Amaçlarına ulaşan kadınlardan 2'si bir süre daha altın beğenme bahanesiyle kuyumcu ile diyalog kurduktan sonra işyerinden ayrıldı. Köylü kıyafetli diğer iki kadında bir süre daha kuyumcuda oyalandıktan sonra onlarda iş yerini terk etti.

Kadınların iş yerinden ayrılmasının ardından altınların eksik olduğunu fark eden kuyumcu durumu polise bildirdi. İş yerinin güvenlik kamerasına saniye, saniye yansıyan görüntüyü inceleyen Tarsus Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği Hırsızlık Kısım ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Zanlıların yakalanması için çalışmanın sürdüğü bildirildi.