Antakya Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi ile Borsa Başkanları Antakya'da bir araya geldi.

Toplantıya katılan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyerek, bölgesel güç birliğinin mutlaka oluşturmalısı gerektiğinin altını çizdi.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, Adana, Hatay, Mersin, Osmaniye, Gaziantep gibi komşu il’lerin çekişmeleri bir kenara bırakarak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Karagözlü toplantıda mevcut projelerin bir an önce hayata geçirilmesi ve yeni projelerin üretilmesi için ortak karar alındığını belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedefini de hatırlatan Mehmet Karagözlü, bu hedefin büyük bir hedef olduğunu; ancak bu hedefe ulaşılması için iş dünyasının daha aktif olması gerektiğinin altını çizdi.

Mehmet Karagözlü, "2023 hedefi için sanayici ve iş adamlarına ihtiyaç var. Bu hedef için mevcut kapasitenin iyi kullanılması şart. Devletin de yatırımcılara yardımcı olması gereklidir. Teşvik konusunda devletin yatırımcının çıkarlarını göz önünde bulundurması, teşvikin illere göre değil; sektörlere göre olması gereklidir. Yeni çıkarılacak teşvik yasaları da yatırımcının yanında olmalıdır. Bizler bölge olarak birbirimizi desteklemeliyiz” diye konuştu.

Bu tip toplantıların süreceğini kaydeden Mehmet Karagözlü ayrıca Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Turizm Bölgesinin Antakya'ya kadar uzanması gerektiğini dile getirdi ve bölgesel işbirliğinin önemine vurgu yaptı.