TARSUS Gazeteciler Cemiyeti’nin, protokol ve STK temsilcileri ile toplantıları sürüyor.
Cemiyet yönetiminin kurumlar arasındaki diyaloğun artması ve “Tarsus İçin Neler Yapılabilir?” konusunda görüş alış-verişinde bulunduğu sohbet toplantılarının bu hafta ki konukları Tarsus 1 No.lu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahin, Tarsus Yeni (2 No.lu) Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Bektaş Aslan, Madeni Sanatkarlar Odası Başkanı Kaplan Kiltaş, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erdoğan Yalçın ve Fotoğrafçılar Odası Başkanı Cumali Taş oldu.
Yine Baretta restaurantta gerçekleştirilen toplantıya Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim, Yönetim Kurulu üyeleri Cemal Dolaşmaz, Ali Salgıt, Recep Hüdayi Ünal ile Cemiyet Bilişim Sorumlusu Serhan Geçim ev sahipliği yaptılar.
Toplantıda özellikle Tarsus’un sorunlarının çözümü için birlikte hareket edilmesi gerektiğinin altı çizildi.
Esnaf odalarının başkanları olarak böyle bir daveti almaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade eden Tarsus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Şahin Haberleri">Mahmut Şahin, “Tarsus Gazeteciler Cemiyeti yönetimine duyarlı bir davranış göstererek bizi davet ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi.
Özellikle “Tarsus için neler yapılabilir? Ortak hareket edilirse verimli olunabilir mi?” sorusunun masaya yatırıldığı sohbet toplantısında konuşan Başkan Şahin Haberleri">Mahmut Şahin, “Bugün esnaflarımız, eski işlerini yapamamanın sıkıntısını yaşıyor.
Fabrikaların kapandığı Tarsus’ta bugün ekonomiyi ayakta tutan iki önemli unsurdan biri tarım, diğeri ise esnaf kesimidir. Esnaflarımız da ağır ekonomik şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar” dedi.
Tarsus’ta kent dinamiklerinin birlikte hareket etmemesinin kentin geleceği açısından iyi olmayacağını belirten Şahin, “Tarsus, maalesef ki çok zaman kaybetti.
Artık zaman kaybına tahammülümüz yok. Bu nedenle kentin dinamiklerinin bir araya gelerek birlikte hareket etme konusunda üzerine düşeni yapması gerekir.
Biz, esnaf odaları başkanları olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Öyle ki geçtiğimiz yıl kurduğumuz TAKİK, bu konuda çalışmalar yapıyor. Ama bu çalışmaları daha somut ve sonuca götürecek hamleler yapmamız için el birliği şart” diye konuştu.
Tarsus Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emre Geçim’de, Cemiyet olarak bu tip toplantılara devam edeceklerini kaydederek, “Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum.
Amacımız, kurumlar arasında diyaloğu arttırmak. Her toplantımızda farklı farklı fikirler ortaya çıkıyor. Bu da bizleri mutlu ediyor.
Bizlerde, Tarsus’un geleceği ve yatırımların gelmesi için el birliği ile hareket edilerek güçlü bir lobimiz olması gerektiğine inanıyoruz.
Bu konuda da Cemiyet olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.