TÜRKİYE Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ahmet çil, “Sakatlık insanlığın ortak sorunudur. Bu yüzden 10-16 Mayıs Sakatlar Haftası ülkemizle birlikte Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede de değerlendirilmektedir” dedi.
Engelliler Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Ahmet Çil, “Türkiye’de nüfusun yaklaşık %10’u özürlüdür. Okullardaki ve kurumlardaki engelli alt yapısı eksikliği oldukça önemlidir ve bu konularda gerekli düzenlemelerin yapılması şarttır. Okullar ya da kurumlar iki katlı bile olsa engelliler için en azından küçük bir asansör bulundurulması gerekir” ifadesini kullandı.
Çil, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Bir zamanlar özürlü vatandaşlar eziklik duygusuyla, sıkıldıkları için dışarılara çıkmazlar, içerilerde saklanarak yaşarlardı. Artık öyle bir durum yoktur, engelli vatandaşlar bu duygularını aşmış bulunmaktalar.
Bunda da engelliler için toplumda pozitif ayrımcılık yapılmasının önemli payı vardır. Kamuda 50 bin civarı engelli kontenjanı var, ancak önemli oranda da açık var. Yani engelli istihdamı yeteri kadar yapılmamıştır.
Türkiye’nin her tarafında fiziksel ve beyin özürlü vatandaşlar oldukça fazladır. Özürlü olmanın en önemli nedenleri arasında bilinçsiz annelik, bilinçsiz anneliğin temelinde de çocuk yaşta evlilikler bulunmaktadır. Ayrıca yakın akraba evlilikleri de özürlü çocuğun önemli sebeplerindendir. Engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutlar, sağlıklı yaşamalarını dilerim.”