Başkan Ali İlk, 'CHP, Son Yapılan Seçim Sonuçlarına Göre Tarsus'taki En Büyük Partidir'
Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, partisinin engellenemez yükselişini durdurabilmek umuduyla geçmişte başvurdukları parçala, böl ve yönet taktiğini uygulamak için bazı tertipler içerisine girdiklerini belirtti.
SİYASET
14.08.2013, 09:57 14.08.2013, 09:57

Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus İlçe Başkanı Ali İlk, partisinin engellenemez yükselişini durdurabilmek umuduyla geçmişte başvurdukları parçala, böl ve yönet taktiğini uygulamak için bazı tertipler içerisine girdiklerini belirtti.
Başkan Ali İlk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:"Bizler, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da el ele, gönül gönüle, omuz omuza ve tam bir dayanışma içerisinde, inandığımız Cumhuriyet Halk Partisinin ilkelerini ve toplum projelerini hayata geçirmek ve partimizi önce yerel ölçekte; başta Tarsus olmak üzere Mersin ili genelinde yerel iktidara sonra da ülkemiz genelinde iktidara taşımak amacıyla var gücümüzle çalışmak azmi ve kararlılığındayız.
Bu ortak amaçlarımız üzerinde en küçük bir tereddüt ve ihtilafımız bulunmamaktadır. Çok bilinen bir atasözümüz vardır. “MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR” Tarsus'ta CHP üzerinde oynanmak istenen bu ve benzeri oyunlar bu atasözümüze tıpatıp uymaktadır.
Çünkü CHP, son yapılan seçim sonuçlarına göre Tarsus'taki en büyük partidir. Hem ülkemiz genelinde ve hem de ilçemizde son yaşanan ekonomik, sosyal ve siyasal olaylar haklı olarak halkımızın partimize olan yönelişini arttırmıştır.
Bu yönelişin giderek hızlanması sonucunda CHP Tarsus'ta 2014/Mart ayında yapılacak olan Belediye seçimlerini kazanacak büyük bir güç ve tek alternatif haline gelmiştir.
Taraflı ya da tarafsız kamuoyu araştırma şirketlerince hatta iktidar yanlısı şirketler tarafından yapılan anket sonuçları bile Tarsus'ta yapılacak olan yerel seçimleri CHP'nin kazanacağını göstermektedir.
Bu gerçeği gören bazı odaklar, kendi yetenek, beceri, birikim ve kapasiteleri ile CHP'yi geçemeyeceklerini anlayınca, CHP'nin engellenemez yükselişini durdurabilmek umuduyla geçmişte başvurdukları parçala, böl ve yönet taktiğini uygulamak için bazı tertipler içerisine girmişlerdir. Bununla, partimizi içeriden çökertmek, partililerimizi birbirine düşürmek ve kendi içinde kavgalı hale getirmek suretiyle zayıflatmak amaçlanmaktadır.
Buna benzer daha başka oyunlar da oynanacağını tahmin etmekte ve beklemekteyiz. Bu odaklar şunu çok iyi bilsinler ki, artık CHP'liler geçmişte oynanan buna benzer oyunlardan gereken dersleri çıkardılar. Bir daha ne yaparlarsa yapsınlar bizi birbirimize düşüremeyecek ve bölemeyeceklerdir. CHP birbirine kenetlenmiş bir bütün olarak önümüzdeki seçimleri kazanacaktır. Oynanacak hiçbir ayak oyunu bu sonucu değiştiremeyecektir.
Düzenlediğimiz bu basın toplantısı vesilesiyle şu gerçeğin de kamuoyunca çok iyi bir şekilde bilinmesini istiyorum. Bildiğiniz gibi bu dönemde CHP'ye çok sayıda aday adaylığı başvurusu olmuştur. Başvuru takvimi işlemektedir. Bu nedenle, belki daha başka başvurular yapılıp yeni adaylar da ortaya çıkabilir.
Bizler bu durumu partimizin gücünün bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz. Bilinsin ki; bu adaylarımızın her biri birbirinden değerli, çok iyi yetişmiş, mesleklerinde büyük başarılara imza atmış, saygın kişilerdir. Her adayımızla ayrı ayrı övünüyor ve gurur duyuyoruz. Her birini ayrı ayrı partimize kalite getiren bir değer olarak görüyoruz.
Her adayımız Tarsus Belediyesini mevcut Belediye Başkanından çok daha iyi yönetme birikim, deneyim ve becerisine sahiptir. Ancak doğal olarak bu aday adaylarımızdan sadece bir tanesi aday olabilecektir. Bizler CHP ilçe yönetimi olarak başından beri bu adaylarımızın hepsine eşit mesafede olduk. Bundan sonra da aynı tavrımızı devam ettireceğiz.
Sonuçta partimizin yetkili kurullarının yasalara ve parti tüzüğümüze göre belirleyeceği adayımızın etrafında kenetlenecek ve partimizin zaferi için var gücümüzle çalışacağız. Geçmişte olduğu gibi küskünlüklere, dargınlıklara, bölünmelere ve ayak oyunları oynanmasına müsaade etmeyecek ve kurulacak tuzaklara düşmeyeceğiz.
Sözlerimin başında CHP'ye yönelimin arttığını söylemiştim, hepimizin bildiği ve içinde yaşayarak gördüğü gibi ülkemizde çok büyük bir işsizlik yaşanmaktadır. Her beş gençten biri işsizdir. Çalışanlar ve emekliler kaderlerine ve yoksulluğun pençesine terk edilmiştir.
Tarım ve hayvancılık deyim yerindeyse adeta çökmüş, yurt dışından saman ve hayvan getirilir olmuştur. Sanayi ve buna bağlı olarak ticaret de durma noktasına gelmiştir. Mevcut AKP iktidarının bu sorunları çözmek için on yıldan bu yana adım atmadığı gibi bu sorunları daha da ağırlaştırdığı, geçici ve oyalayıcı bazı uygulamalarla bir sadaka ekonomisi yarattığı herkesçe görülmekte ve bu zorluklar içinde yaşanmaktadır.
Tüm bu olumsuzluklardan etkilenen kesimler CHP'yi kurtuluş umudu olarak görmekte ve partimize yönelmektedirler. Gerçekten de CHP halkımız için artık bir kurtuluş umudu haline gelmiştir.
Bu yönelim Tarsus'ta belediye için de aynen geçerlidir. Tarsus halkı, artık hiçbir hizmet üretemez hale gelmiş ve gününü gün etmekle meşgul olan mevcut belediye yönetiminden kurtulmak için CHP'yi bir kurtuluş umudu olarak görmektedir.
Bir de, mevcut AKP iktidarının tatminkâr bir gençlik politikası bulunmaması, hoşgörü ve anlayıştan uzak, demokratik olmayan dayatmacı yaklaşımları, ülkemizde yaşanan büyük boyutlu işsizlik, ağır ekonomik bunalımlar ve dış politikanın iflası gibi nedenlerle ortaya çıkmış olan hayal kırıklıkları sonucunda deyim yerindeyse bir sosyal patlama biçiminde ortaya çıkmış olan Taksim Gezi Parkı eylemleri nedeniyle ülkemizde yaşanan gençlik hareketleri hakkındaki bazı düşüncelerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum.
Bu gençlik eylemleri hiçbir parti ve siyasal oluşumun tek başına sahiplenemeyeceği kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Bu nedenle CHP, başta Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU' olmak üzere tüm milletvekili ve mensuplarıyla bu eylemlere destek vermiş ama bu eylemleri siyasal ranta dönüştürme çabası içerisine girmemiştir.
Taksim Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek nedeniyle CHP'nin bazı milletvekilleri hakkında Ankara Cumhuriyet savcılığınca soruşturma açılıp fezleke hazırlandığı bilinmektedir. Bizler de Tarsus'ta bu eylemler için gereken destekleri meşru zeminde ve samimiyetle verdik. Vermeye de devam edeceğiz.
Anacak bazı çevreler, bu eylemleri sahiplenmeye ve bundan bir siyasi rant elde etmeye çalışmaktadırlar. Gezi Parkı gençliğinin bu destekler konusunda kimlerin samimi bir duruş sergilediği, kimlerin ise bunları çıkarları doğrultusunda kendi yanlarına çekme çabası içinde olduğunu ayırt edebilecek bilinçte olduklarına inanıyoruz.
Bu nedenle, kimse gezi parkı gençliğini sahiplenip bunlar üzerinden siyasi hesap ve pazarlıklar yapmamalıdır. Çünkü bu gençlik kendi desteğini hak edenleri çok iyi tanımakta ve bilmektedir. Günü geldiğinde bu desteği hak edenlerin yanındaki onurlu yerini alacağına olan inancımız tamdır.dedi.
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
Namaz Vakti
27 Ocak 2023
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Galatasaray | 19 | 45 |
2. Fenerbahçe | 19 | 41 |
3. Başakşehir | 19 | 37 |
4. Beşiktaş | 18 | 35 |
5. Trabzonspor | 19 | 35 |
6. Adana Demirspor | 19 | 34 |
7. Konyaspor | 19 | 27 |
8. Kayserispor | 19 | 26 |
9. Alanyaspor | 19 | 25 |
10. Karagümrük | 19 | 22 |
11. Ankaragücü | 19 | 22 |
12. Giresunspor | 19 | 21 |
13. Gaziantep FK | 19 | 19 |
14. Kasımpaşa | 19 | 19 |
15. Antalyaspor | 18 | 18 |
16. Sivasspor | 19 | 18 |
17. Hatayspor | 18 | 17 |
18. İstanbulspor | 19 | 15 |
19. Ümraniye | 19 | 14 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Eyüpspor | 20 | 41 |
2. Samsunspor | 20 | 38 |
3. Keçiörengücü | 20 | 36 |
4. Bodrumspor | 20 | 35 |
5. Pendikspor | 20 | 34 |
6. Rizespor | 20 | 34 |
7. Bandırmaspor | 19 | 34 |
8. Boluspor | 20 | 33 |
9. Sakaryaspor | 20 | 31 |
10. Manisa FK | 19 | 28 |
11. Göztepe | 20 | 27 |
12. Adanaspor | 20 | 22 |
13. Tuzlaspor | 20 | 19 |
14. Altay | 20 | 18 |
15. Erzurumspor | 20 | 18 |
16. Altınordu | 20 | 16 |
17. Ö.K Yeni Malatya | 20 | 13 |
18. Denizlispor | 20 | 12 |
19. Gençlerbirliği | 20 | 10 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Arsenal | 19 | 50 |
2. M.City | 20 | 45 |
3. Newcastle | 20 | 39 |
4. M. United | 20 | 39 |
5. Tottenham | 21 | 36 |
6. Brighton | 19 | 31 |
7. Fulham | 21 | 31 |
8. Brentford | 20 | 30 |
9. Liverpool | 19 | 29 |
10. Chelsea | 20 | 29 |
11. Aston Villa | 20 | 28 |
12. Crystal Palace | 20 | 24 |
13. Nottingham Forest | 20 | 21 |
14. Leicester City | 20 | 18 |
15. Leeds United | 19 | 18 |
16. West Ham United | 20 | 18 |
17. Wolves | 20 | 17 |
18. Bournemouth | 20 | 17 |
19. Everton | 20 | 15 |
20. Southampton | 20 | 15 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Barcelona | 17 | 44 |
2. Real Madrid | 17 | 41 |
3. Real Sociedad | 18 | 38 |
4. Atletico Madrid | 18 | 31 |
5. Villarreal | 18 | 31 |
6. Real Betis | 17 | 28 |
7. Osasuna | 18 | 28 |
8. Athletic Bilbao | 18 | 26 |
9. Rayo Vallecano | 18 | 26 |
10. Mallorca | 18 | 25 |
11. Girona | 18 | 21 |
12. Valencia | 17 | 20 |
13. Espanyol | 18 | 20 |
14. Almeria | 18 | 19 |
15. Sevilla | 18 | 18 |
16. Getafe | 18 | 17 |
17. Celta Vigo | 18 | 17 |
18. Real Valladolid | 18 | 17 |
19. Cadiz | 18 | 16 |
20. Elche | 18 | 6 |