Başbakan Davutoğlu'nda Tarsus'a Üniversite Sözü!

Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs’ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

SİYASET 10.05.2015, 21:23 10.05.2015, 21:23
Başbakan Davutoğlu'nda Tarsus'a Üniversite Sözü!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘İsrail’de neden büyükelçimiz yok’ diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sert dille eleştirerek, “Kudüs bizim kutsal mekanımızdır. Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs’ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nın Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önündeki alanda düzenlediği mitingde Mersinlilere seslendi. Kendisinin de Toroslar’ın eteklerinde büyüdüğünü belirten Davutoğlu, alanı dolduranların coşkusu karşısında Konyalı olduğu kadar Mersinli olduğunu da söyledi.
Mersin’in, Türkiye’nin bir aynası ve küçük bir numunesi olduğunu dile getiren Davutoğlu, seçim beyannamesini yazarken yeni Türkiye sözleşmesini bizzat kaleme aldığını anlatarak, “Orada bir tek topluluktan bahsettim. Mersin Arslanköylü kadınlardan bahsettim. Arkadaşlarım, ‘Diğer kadınlar alınabilir mi’ dediler.
Arslanköylü yiğit kadınları yazacağız dedim. Demokrasimizin anaları Arslanköylü kadınlardır” diyerek, tek parti iktidarının sona erdiği seçimlerde Arslanköylü kadınların bir destan yazıp, sandıklara sahip çıktıklarını söyledi.
Türkiye’de milli iradeye kimsenin gem vuramayacağını vurgulayan Davutoğlu, “CHP genel başkanı duysun, MHP genel başkanı duysun, HDP genel başkanı duysun, paralel çete duysun, onların işbirlikçileri duysun. Türkiye’de artık milli iradeye kimse gem vuramaz.
Biz al bayrak için dünyada dimdik durduk. Bir tarafta vatanın her köşesinde bu al bayrağı dalgalandıranlar, dünyada dalgalandıranlar, diğer tarafta ise ‘acaba Türkiye tökezler mi’ diye bekleyenler. İşte aramızdaki fark bu. Biz bu al bayrağın hilalini istiklalimizin, tevhidimizin sembolü bilmişiz” diye konuştu.
“BİZ TÜRKİYE’Yİ DOLAŞIYORUZ, DİĞERLERİ BELLİ BÖLGELERE GİDİYORLAR”
AK Parti’nin Türkiye sathında demokrasi mücadelesi verdiğine vurgu yapan Davutoğlu, her yerde milli birliği, kardeşliği savunduklarını kaydetti. Mersin mitinginin 24. mitingi olduğunu dile getiren Davutoğlu, muhalefet liderlerinin ise belli bölgelerde miting yapabildiklerine işaret ederek, şunları söyledi: “Gün oldu Erzurum’daydık, Sivas’taydık, Karadeniz’deydik, Akdeniz’deydik. Bugün Hatay’daydık, Mersin’deyiz.
Önümüzdeki hafta Ege’deyiz. Bütün Türkiye’yi dolaşıyoruz. Diğerleri belli bölgelere gidiyorlar. Buraya gelip milliyetçilik taslayanlara deyin ki, bu al bayrağı Türkiye’nin her yerinde dalgalandırabiliyor musunuz diye sorun. Gidebiliyor musunuz diye sorun.
İşte bizimle diğerleri arasındaki fark bu. Bunların bir kısmı sahil partisi, sadece sahillerde olur. Bir kısmı sadece Doğu’da, Güneydoğu’da Kürt kardeşlerimizi istismar eder. Bir kısmı Orta Anadolu’da sadece milliyetçilik taslar. Bütün Türkiye’yi kuşatan parti AK Parti’dir.İşte aramızdaki fark bu.”
Demokrasiye sahip çıktıkları gibi milli birliğe, beraberliğe de sahip çıkacaklarını ifade eden Davutoğlu, “Onun için biz bir taraftan demokrasiyi kökleştirirken, diğer taraftan milli birlik ve beraberlik projesi dedik. Mersin bu anlamda bir ayna şehir. Mersin deyince biz Türkiye’nin özeti deriz. Ve biz Mersin’e gelirken, Mersinli vatandaşlarımıza hitap ederken, onların etnik kökenini görmeyiz. Onlarda gördüğümüz tek şey aşktır, muhabbettir, sevdadır” şeklinde konuştu.
“KUDÜS BİZİM KUTSAL MEKANIMIZDIR”
Demirtaş’ı Kudüs üzerinden de eleştiren ve gafil olmakla itham eden Davutoğlu, “Birisi duysun, şu HDP eş başkanı var ya bir duysun. Türkmenlerden duysun, Kürtlerden, Araplardan duysun. Hani diyor ya ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır.’ Ey Mersin, Kudüs kimin kutsal mekanıdır?
Bizim, bizim... ‘Kudüs Yahudilerin kutsal mekanıdır’ diyen bu gafile haddini bildirecek misiniz? Kudüs bizim kutsalımızdır diyecek misiniz?
Toroslar çökmedikçe, Akdeniz kurumadıkça, gök yere inmedikçe hiçbir şekilde Kudüs’ün İslam karakterinin değişmesine izin vermeyeceğiz. Bizim inancımız da kurumaz, bizim inancımız da bizim örfümüz de diz çökmez” dedi.
“KILIÇDAROĞLU’NA KUDÜS’ÜN NEREDE OLDUĞUNU SÖYLEYE SÖYLEYE ÖĞRETECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu’nu ise ‘İsrail’de niye büyükelçimiz yok’ sözleri üzerinden eleştiren Davutoğlu, şunları kaydetti: “İsrail’de niye büyükelçimiz olmadığını anlaman için çok uzun düşünmene gerek yok. Sadece Mavi Marmara’yı düşün yeter. Nerede olduğunu bilmezsin ama Mescid-i Aksa’yı düşün yeter. Biz kez daha Mersin’den haykırıyoruz, zalime karşı dimdik duran Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden razı mısınız?
Zalime karşı dimdik durmaya devam edecek miyiz? Mazluma sahip çıkmaya devam edecek miyiz? Bunlara bakmayın, Kudüs’ü bilmez ki Kılıçdaroğlu. Mersin’e geldi ne dedi, ’Güneydoğu’nun incisi güzel Mersin’ dedi. Mersin’in nerede olduğunu bilmeyen Kudüs’ün nerede olduğunu bilir mi? Öğrenecek ama, söyleye söyleye öğreteceğiz. Bilmiyorlar ama öğreteceğiz.”
Kılıçdaroğlu’na seçim vaatleri üzerinden de yüklenen Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu’nu bu sabah gördüm Ziraat Odaları Birliği’nde, orada da kendisine söyledim. Bu mesele hesap meselesi Sayın Kılıçdaroğlu. Bakın bir sürü vaat. Şöyle diyor, ‘Bana bir 4 yıl verin başka bir şey istemiyorum.’ Neden? Çünkü biz güzelce hazineyi doldurduk. 46 milyar dolardan 146 milyar dolara kadar rezervleri çıkarttık.
Hazine dopdolu. Hep alın teriyle bu Kılıçdaroğlu, oturarak değil. Şimdi gözü o hazinede. Gelecek har vurup harman savurup çekip gidecek. Silifke türküsü ne der; ’aslı yok yaylasında bir sürü koyunum var benim, herkes kendi kesesinden yesin içsin saltanatım var benim.’ Kılıçdaroğlu’nun o dediği şeyler aslı yok yaylası gibi.
Bunun aslı yok yaylasından öttürdüğü türküleri dinler mi Mersinliler. Herkes kendi kesesinden yiyecek, o da beylik taslayacak. Silifkeliler palavracılara böyle der. Buraya gelirse ona bu Silifke türküsünü bir öğretiverin Allah rızası için” şeklinde konuştu.
“ALKIŞLIYORUZ KAMPANYASI DURDU. NEREYE GİTTİ CHP’NİN PARALARI”
CHP’nin 7 Haziran seçimleri için başlattığı ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ kampanyasına da değinen Davutoğlu, o kampanyanın durduğunu belirterek, şöyle devam etti: “Bir kampanya başlatmıştı. Milletçe alkışlama falan. Durdu o kampanya.
Amerika’dan gelen o reklamcıya ne kadar para verdi, CHP’liler de bunu sorması lazım. Amerika’dan reklamcı getirdin, bir reklam başlattın, yalancının mumu yatsıya kadar sürermiş. Bunun propagandası öğlende söndü. Bir daha açılmadı. Nereye gitti bu CHP’nin paraları?”
Kılıçdaroğlu’nun eski Türkiye’nin sözcüsü olduğunu öne süren Davutoğlu, mitinge katılanların ‘Kıskananlar çatlasın’ şeklinde slogan atmaları üzerine, “Sadece çatlamasınlar, 7 Haziran akşamı başaramazlarsa istifa etsinler gitsinler” ifadesini kullandı.
“2002’DE SEN İKTİDARDAYKEN TÜRKİYE’NİN İTİBARI NEYDİ?”
Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ise başbakan yardımcılığı dönemden eleştirerek, şunları söyledi: “Bahçeli geldiğinde de şu birkaç soruyu ona sorun. 2002’de sen iktidardayken dünyada Türkiye’nin itibarı neydi diye sorun. Paramızın itibarı var mıydı?
Türk Silahlı Kuvvetleri kendi silahlarını kullanabiliyor muydu? Kendi gemimiz var mıydı? Şimdi yüzde 100 Türkiye yapımı ‘atak helikopteri’ geçtiğimiz hafta hizmete girdi. Artık Skorsky, Kobra demiyoruz, Türk helikopteri Atak var bu semalarda diyoruz. Kim yaptı? Onlar konuşur, onlar milliyetçilik taslar ama AK Parti yapar.
Şimdi söz veriyorum, 2023 yılında Toros semalarında yüzde 100 Türk yapımı inşallah milli savaş uçağımız uçacak. Kimseye muhtaç olmayacağız, namerde muhtaç olmayacağız. Yine siz bilirsiniz, 2002’de Bahçeli başbakan yardımcısıyken bu millet öyle bir durumdaydı ki, kimse Bahçeli ne düşünüyor diye sormazdı. Rahmetli Ecevit başbakandı, kimse o ne düşünüyor diye de sormazdı. Herkes IMF memuru ne diyor Türkiye hakkında diye onu sorardı. Bu duruma düşmüştük.”
“Allah Türkiye’ye öyle bir güç versin ki, değil namerde, merde bile muhtaç olmasın” diyen Davutoğlu, şu anda dünyada en fazla yardım yapan ülkenin Türkiye olduğunu, Asya’dan Afrika’ya yılda 3,5 milyar dolar yardım ettiklerini söyledi.
“KADINA ŞİDDETE HAYIR”
Kadına yönelik şiddete de değinen Davutoğlu, Mersinli erkeklerden, kadına karşı şiddete son vermek için söz isteyerek, şunları söyledi: "Özgecan kardeşimizi burada kaybettik.
Allah rahmet eylesin. Kadına karşı şiddete son diyecek misiniz? Kadına el kaldıran namerdin en çirkinidir diyecek misiniz? Kim kadına el kaldırırsa erkekler olarak karşısında biz duracağız diyecek misiniz?
Biz annelerimizin, genç kızlarımızın, çocuklarımızın şiddet görmediği bir Türkiye özlüyoruz. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz. Şiddete son. Kadına çocuğa karşı şiddete son mu?"
DAVUTOĞLU, MERSİN’E MÜJDE VERDİ
7 Haziran seçimin sadece Türkiye’nin seçimi olmadığının altını çizen ve “Bu seçim Orta Doğu’nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya’nın seçimi. Sizin vereceğiniz oy sadece Türkiye’nin kaderini değil, bütün o bölgelerdeki kardeşlerimizin kaderini de etkileyecek” diyen Davutoğlu, Mersinlilerden seçimde destek istedi.
Mersin’in Akdeniz’in en önemli 10 limanından biri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Mersin’i Akdeniz’in en önemli 5 limanından biri yapmaya söz verdi. Mersin’e birçok müjde de veren Davutoğlu, “Mersin bizim ihracat kapımız. 2002’de ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi 150 milyar dolar. Kim yaptı? Onlar konuşur, AK Parti yapar. Mersin bütün bu ihracatın köprüsü, bizim gücümüz burada” dedi.
Önümüzdeki dönemde Mersin’de olağanüstü hamleler yapacaklarını dile getiren Davutoğlu, “Çukurova havalimanı en kısa sürede tamamlanacak. Hiç kimse şüphe etmesin, bütün engelleri aştık. Mersin-Antalya otoyolu en kısa sürede açılacak.
Bu hafta 27 tünel açıyoruz. Yine söz, Konya’ya kadar hızlı tren geldi. Şimdi Karaman’a geldi. İnşallah hızlı tren oradan Mersin’e gelecek. Mersin’den Adana’ya gidecek, Adana’dan Gaziantep’e, Şanlıurfa’ya, Habur’a gidecek. Habur’un ötesinde de Erbil’e de gidecek, Kerkük’e de gidecek. Barış içinde gidecek inşallah.
TARSUS'A ÜNİVERSİTE (!)
En büyük konteyner limanlarından birini de Mersin’e kuruyoruz. OSB’nin limana ve otoyola bağlantısını da yapacağız. Tarsus’a da bir üniversite kazandırıyoruz inşallah. Yenice’de lojistik merkez projesini de hayata geçiriyoruz.
Bin 250 yataklı şehir hastanesini de hayata geçiriyoruz. Hiç tereddüt etmeyiniz 7 Haziran’da yeni Türkiye’nin hamle dönemi başlayacaktır” diye konuştu.
Davutoğlu, Mersinli seçmenden 7 Haziran’da en az yüzde 50 oy isteyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner64
Namaz Vakti 25 Mart 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 25 60
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 25 45
5. Trabzonspor 25 44
6. Başakşehir 24 41
7. Kayserispor 25 38
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 24 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 27 57
2. Eyüpspor 26 53
3. Sakaryaspor 27 49
4. Pendikspor 26 47
5. Rizespor 25 46
6. Keçiörengücü 26 46
7. Bodrumspor 26 41
8. Boluspor 26 41
9. Bandırmaspor 26 40
10. Manisa FK 25 39
11. Göztepe 25 35
12. Tuzlaspor 26 28
13. Altay 26 25
14. Adanaspor 27 25
15. Erzurumspor 25 24
16. Altınordu 26 20
17. Gençlerbirliği 25 17
18. Denizlispor 27 17
19. Yeni Malatyaspor 27 16
Takımlar O P
1. Arsenal 28 69
2. M.City 27 61
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Liverpool 26 42
7. Brighton 25 42
8. Brentford 27 42
9. Fulham 27 39
10. Chelsea 27 38
11. Aston Villa 27 38
12. Crystal Palace 28 27
13. Wolves 28 27
14. Leeds United 27 26
15. Everton 28 26
16. Nottingham Forest 27 26
17. Leicester City 27 25
18. West Ham United 26 24
19. Bournemouth 27 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 26 68
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 26 36
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 26 34
10. Celta Vigo 26 34
11. Mallorca 26 32
12. Girona 26 31
13. Getafe 26 29
14. Sevilla 26 28
15. Cadiz 26 28
16. Real Valladolid 26 28
17. Espanyol 26 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 26 13