Şehmuz Tutuş cinayetinde 2 tutuklama
GÜNCEL
(İHA) - İhlas Haber Ajansı |
01.02.2016 - 17:31, Güncelleme:
01.01.1970 - 02:00 1924+ kez okundu.
Şehmuz Tutuş cinayetinde 2 tutuklama
Tarsus'tra bağlı Arıklı mahallesinde işlenilen cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan iki şahıs mahkemeye sevk edildi. Ölen Şehmuz Tutuş’un arkadaşı olan katil zanlısı, “Aynı araçta yolculuk ediyorduk, tartışmaya başladık. Şoföre sağa çek dedim. Sopayla kafasına vurdum, yere yığıldı” şeklinde itir
Tarsus'tra bağlı Arıklı mahallesinde işlenilen cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan iki şahıs mahkemeye sevk edildi. Ölen Şehmuz Tutuş’un arkadaşı olan katil zanlısı, “Aynı araçta yolculuk ediyorduk, tartışmaya başladık. Şoföre sağa çek dedim. Sopayla kafasına vurdum, yere yığıldı” şeklinde itirafta bulundu. Alınan bilgiye göre, 29 Ocak tarihinde Tarsus ilçesine bağlı 19 kilometre uzaklıkta Arıklı mahallesinde bir şahsın D-400 Karayolu ile Adana- Mersin Demiryolu hattının arasındaki, sazlık sulak alanda hareketsiz bir şekilde yattığının ihbarını alan Tarsus ve Yenice Jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. Yapılan incelemede bir erkek cesedi bulundu. Olay yerinde yapılan araştırmada başına sert bir cisimle vurularak öldürülen kişinin hurdacılıkla uğraşan Şehmuz Tutuş olduğu tespit edildi. Cinayetle ilgili olarak çalışma başlatan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları soruşturma kapsamında cinayetten kısa bir süre önce, öldürülen Şehmuz Tutuş’un arkadaşları Hüseyin B. ve Murat Y. isimli kişililerle Adana’dan aynı arabayla Tarsus yönüne çıktıklarını belirleyerek, şahısları gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan ve haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile Tarsus Adliyesine sevk edilen şahıslar, Cumhuriyet Savcısının isteğiyle Jandarma ve Komandoların aldığı geniş güvenlik önlemi altında cinayet mahalline getirildi. Şahıslar yapılan yer göstermesinde cinayetin ne şekilde meydana geldiğini anlattı. Cumhuriyet Savcısına arabayı kendisinin kullandığını söyleyen Murat Y. Şehmuz Tutuş ile Hüseyin B.’nin aralarında tartıştıklarını ifade ederek tartışmaları şiddetlenince durmak zorunda kaldığını ifade etti. Murat Y. arkadaşlarının arabadan inerek boş arazide kavga ettiklerini, kendisinin bu olayla ilgisinin bulunmadığını ifade etti. Hüseyin B. ise Şehmuz Tutuş ile aralarındaki alacak verecek konusundan dolayı anlaşmazlık olduğunu, seyahat halindeyken münakaşa ettiklerini ve münakaşanın dozunun artmasının ardından kendisinin arabayı kullanan Murat Y’ye “sağa çek” dedikten sonra arabadan indikleri indiklerini kavga esnasında şuurunu kaybettiğini ve arabada bulunan sopayla Tutuş’a vuruğunu amacının kesinlikle öldürmek olmadığını ifade etti. Hüseyin Y. kavga esnasında Şehmuz Tutuş yere yığıldığını görünce “kendimi kaybettim bilinçsizce sağa sola koştum elimdeki sopayı rastgele bir yere fırlattıktan sonra arabaya bindim ve devam ettik” şeklinde ifade verdi. Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki sorgusunun ardından şahıslar Jandarma ekipleri tarafından Tarsus Adliyesine yeniden getirildi. Savcının tutuklama istemiyle Mahkemeye sevk ettiği Hüseyin B. ve Murat Y. Hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tarsus'tra bağlı Arıklı mahallesinde işlenilen cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan iki şahıs mahkemeye sevk edildi. Ölen Şehmuz Tutuş’un arkadaşı olan katil zanlısı, “Aynı araçta yolculuk ediyorduk, tartışmaya başladık. Şoföre sağa çek dedim. Sopayla kafasına vurdum, yere yığıldı” şeklinde itir
Tarsus'tra bağlı Arıklı mahallesinde işlenilen cinayetle ilgili olarak gözaltına alınan iki şahıs mahkemeye sevk edildi. Ölen Şehmuz Tutuş’un arkadaşı olan katil zanlısı, “Aynı araçta yolculuk ediyorduk, tartışmaya başladık. Şoföre sağa çek dedim. Sopayla kafasına vurdum, yere yığıldı” şeklinde itirafta bulundu.
Alınan bilgiye göre, 29 Ocak tarihinde Tarsus ilçesine bağlı 19 kilometre uzaklıkta Arıklı mahallesinde bir şahsın D-400 Karayolu ile Adana- Mersin Demiryolu hattının arasındaki, sazlık sulak alanda hareketsiz bir şekilde yattığının ihbarını alan Tarsus ve Yenice Jandarma ekipleri olay yerine intikal etti. Yapılan incelemede bir erkek cesedi bulundu.
Olay yerinde yapılan araştırmada başına sert bir cisimle vurularak öldürülen kişinin hurdacılıkla uğraşan Şehmuz Tutuş olduğu tespit edildi.
Cinayetle ilgili olarak çalışma başlatan Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yaptıkları soruşturma kapsamında cinayetten kısa bir süre önce, öldürülen Şehmuz Tutuş’un arkadaşları Hüseyin B. ve Murat Y. isimli kişililerle Adana’dan aynı arabayla Tarsus yönüne çıktıklarını belirleyerek, şahısları gözaltına aldı.
İlçe Jandarma Komutanlığında sorgulanan ve haklarında hazırlanan tahkikat evrakları ile Tarsus Adliyesine sevk edilen şahıslar, Cumhuriyet Savcısının isteğiyle Jandarma ve Komandoların aldığı geniş güvenlik önlemi altında cinayet mahalline getirildi.
Şahıslar yapılan yer göstermesinde cinayetin ne şekilde meydana geldiğini anlattı. Cumhuriyet Savcısına arabayı kendisinin kullandığını söyleyen Murat Y. Şehmuz Tutuş ile Hüseyin B.’nin aralarında tartıştıklarını ifade ederek tartışmaları şiddetlenince durmak zorunda kaldığını ifade etti. Murat Y. arkadaşlarının arabadan inerek boş arazide kavga ettiklerini, kendisinin bu olayla ilgisinin bulunmadığını ifade etti.
Hüseyin B. ise Şehmuz Tutuş ile aralarındaki alacak verecek konusundan dolayı anlaşmazlık olduğunu, seyahat halindeyken münakaşa ettiklerini ve münakaşanın dozunun artmasının ardından kendisinin arabayı kullanan Murat Y’ye “sağa çek” dedikten sonra arabadan indikleri indiklerini kavga esnasında şuurunu kaybettiğini ve arabada bulunan sopayla Tutuş’a vuruğunu amacının kesinlikle öldürmek olmadığını ifade etti.
Hüseyin Y. kavga esnasında Şehmuz Tutuş yere yığıldığını görünce “kendimi kaybettim bilinçsizce sağa sola koştum elimdeki sopayı rastgele bir yere fırlattıktan sonra arabaya bindim ve devam ettik” şeklinde ifade verdi.
Cumhuriyet Savcısının olay yerindeki sorgusunun ardından şahıslar Jandarma ekipleri tarafından Tarsus Adliyesine yeniden getirildi. Savcının tutuklama istemiyle Mahkemeye sevk ettiği Hüseyin B. ve Murat Y. Hakim tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve diğer ajanslar tarafından eklenen tüm haberler, sitemizin editörlerinin müdahalesi olmadan ajans kanallarından çekilmektedir. Bu haberlerde yer alan hukuki muhataplar haberi geçen ajanslar olup sitemizin hiç bir editörü sorumlu tutulamaz...
Habere ifade bırak !
Bu habere hiç ifade kullanılmamış ilk ifadeyi siz kullanın.
Habere ait etiket tanımlanmamış.



