Tarsus Devlet Hastanesi Baştabibi Muhammed Günaydın, hastanelerin büyüyen ve gelişen organizmalara benzediğini söyledi.
Günaydın, 2007 yılının ilk 9 ayında hastanemizde toplam 444.636 hastaya poliklinik hizmeti verilmiş, 12.274 hasta yatırılarak tedavi edilmiş, 114.768 hastanın acil serviste muayenesi yapılmış, 909 hasta yoğun bakım tedavisi almış, 2.825 doğum yaptırılmış ve 5.497 ameliyat yapıldığını kaydederek, hastane bünyesinde yer alan yeni değişimler hakkında bilgiler verdi.
Günaydın’ın çalışmalar hakkında bilgileri şöyle; “Tarsus’un ilk hastanesi olarak 1957 yılından beri Tarsuslulara hizmet vermekte olan Tarsus Devlet Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmetinin daha kaliteli ve daha kolay ulaşılabilir hale gelmesi, hasta ve yakınlarının memnuniyetlerinin artırılması amacıyla geçtiğimiz Mayıs ayında başlattığımız çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.
Hastanemiz, 55 uzman hekim, 23 pratisyen hekim, 358 hemşire, ebe ve diğer personeli, ayrıca 198 temizlik, yemekhane, bilgi-işlem, güvenlik hizmetlerinde çalışan şirket elemanı ile halkımıza hizmet vermektedir.
Tarsus Devlet Hastanesi’nde;
Soğutma sistemi yeterli olmayan poliklinik binasında koridorlara büyük klimalar takılarak özellikle geçtiğimiz yaz aylarında soğutma ve havalanma konusunda önemli bir rahatlama sağlanmıştır.
özellikle yukarı katlara çıkmak isteyen hastaların zaman zaman büyük sıkıntılar çektikleri gözlenerek poliklinik binasına asansör yapılması için derhal ihale süreci başlatılmış ve ihalesi yapılmıştır.Ocak 2008 tarihinde poliklinik asansörünün teslimi planlanmaktadır.
Her doktora bir poliklinik verecek şekilde poliklinik odası sayısının artırılması, hem hastaların polikliniklerde muayene için bekleme süresini azaltacak, hem de hastaların muayene olmak istedikleri hekimi seçebilmelerine imkan verecektir. Bu amaçla prefabrik bir ofis binasının yapılması için ihale yapılmıştır. Bu ofis binasının 2008 Ocak ayında teslimi planlanmaktadır. Ofis binasının tamamlanması ile poliklinik binasında bulunan tüm ofis odaları muayene polikliniklerine dönüşecek ve her doktora bir poliklinik odası verilecektir.
Hastaların veznelerde kayıt ve bandrol işlemleri için vakit kaybetmemesi amacıyla hastanemizde sıramatik sistemi uygulanmaya başlanmıştır. Kasım ayında ise kayıt ve bandrol işlemleri manyetik kart ile saniyeler içinde poliklinik odasında gerçekleştirilebilecek, vezneler, bandrol ve kayıt kuyrukları tamamen kalkacaktır.
Kasım ayında vezneler kalkınca kan alma birimi genişletilerek hastaların daha az bekleyerek daha rahat ve modern koşullarda kan verebilmeleri sağlanacaktır. Kan alma biriminin genişletilerek yeniden düzenlenmesi de kasım ayı içinde tamamlanacaktır.”dedi. HASTANEYE ALINAN CİHAZLAR
Diyaliz Servisi’nde her hasta için bir televizyon ve kulaklık alınarak, haftanın 2-3 gününü hastanemizde geçirmek zorunda olan bu hastalarımızın evlerindeymiş gibi istedikleri TV proğramlarını izleyebilmeleri sağlanmıştır. Ayrıca diyaliz hastalarının ara öğünleri düzenlenmiş, en uzak köylerden gelenler dahil tüm hastaların evlerinden alınıp evlerine bırakılması amacıyla servis hizmeti ihale süreci başlatılmıştır.
Şu ana kadar hastanemizde yapılamayan MR, Mamografi ve Kemik Mineral Dansitometresi ölçümünün yapılması için 70. Yıl Tarsus Devlet Hastanesi ile protokol imzalanmış olup artık hastalarımıza bu tetkikler yapılabilmektedir.
Ultasonografik incelemeye en sıklıkla gerek duyulan kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi, üroloji (bevliye) ve dahiliye polikliniklerimize Ultrasonografi cihazları alınmıştır. Kasım ayından itibaren ultrasonografinin polikliniklerde hastayı muayene eden doktor tarafından ve muayene esnasında yapılabilmesi mümkün olacaktır.
Diş hekimliği Polikliniğimizde muayene sıralarının çok erken saatlerde bittiği gözlenerek halen 3 olan diş üniti sayısının 12’ye çıkarılmasına ka