Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda “Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız” konulu söyleşi yapıldı. Halkla İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk, bir şehirde sürdürebilir işlerin yürütülmesi noktasında vizyoner liderlere ihtiyacın olduğunu söyledi.
Tarsus Ticaret v e Sanayi Odası ve Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneği (AKOB) işbirliği ile Konferans Salonunda ‘Tarsus’un Hikayesini Nasıl Anlatırız’ konulu bilgilendirme toplantısında TSO Üyeleri ile bir araya gelen Halkla İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk, takım çalışması, araştırma ve hazırlık aşaması, alt yapı, strateji (yol haritası), hizmet planı, Uygulama-değerlendirme ve revizyon gibi konu başlıklara yönelmenin şart olduğunu söyledi.
DİJİTAL HİKAYELER ANLATMALI
İlişkiler Uzmanı ve Akademisyen Şeyda Taluk, doğrudan ürüne ve onun özelliklerine odaklanan bir iletişim anlayışı gücünü kaybetmeye başladığını hatırlattı.
Taluk, “Hikaye anlatma sanatı bir süredir ciddi bir ilgi görüyor. Artık markalar, hikayeler aracılığıyla mesajlarını iletmeye, tüketicileriyle bağ kurmaya çalışıyorlar. Eski çağlardan bu yana birçok felsefecinin de üzerine çalıştığı, düşündüğü hikaye ya da anlatı, eğitimden eğlenceye birçok alanda etkin ve önemli bir ikna aracı.
Hikaye anlatımı, eğlendirmek, gelenekleri ya da tecrübelerini paylaşmak, eğitmek için yüzyıllardır kullanılan bir yöntem. Dijital hikaye anlatmanın kalbinde de, pazarlamanın aksine ürün değil, izleyici kitle oturuyor. Kısaca artık marka ve seyirciye özgün bir hikaye yaratarak ve bu hikayenin etrafında içerik oluşturarak, tüketicinin kalbini kazanmak durumundayız” dedi.
Toplantıya TSO Başkanı Ruhi Koçak ve üyeleri, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmina Şelfun Lokmanoğlu ve Tarsus Kent Konseyi Başkanı Ufuk Başer katıldı.
Taluk'a söyleşi sonunda Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fuat Togo tarafından çiçek takdim edildi.