Zilliqa Coin (ZIL) Nedir? Zilliqa Coin (ZIL) Yorumları, ZIL Teknik Analiz, ZIL Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? Zilliqa Coin (ZIL) Coin yorum ve grafiği
Zilliqa Coin (ZIL) Nedir? Zilliqa Coin (ZIL) Yorumları, ZIL Teknik Analiz, ZIL Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? Zilliqa Coin (ZIL) Coin yorum ve grafiği

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimleri hızla yayılmaya devam ediyor.
Bu coinlerden bir tanesi de Zilliqa Coin (ZIL) coin. Kripto para borsalarında alış satış yapan kullanıcılar, internet arama motorlarında Zilliqa Coin (ZIL) Nedir? Zilliqa Coin (ZIL) yükselir mi?, düşer mi? gibi sorulara cevap aramaya devam ediyor.
Bu yazımızda Zilliqa Coin (ZIL) ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Unutmayın coin yorumları maalesef çok risklidir. Çünkü herkes bu konuda uzman değil. O yüzden kimse Zilliqa Coin (ZIL)'in yükselip yükselmeyeceğini, teknik analizlere bakıp söyleyemez. Kısacası yapacağı sadece coin tahminidir.
Coinlerin hepsi birer projedir. Bu projelerin bir kısmı DeFi bir kısmı NFT bir kısmı henüz inovasyon kategorisinde olan projelerdir.
Yatırım yapmadan önce mutlaka o coine ait projeyi incelemeniz, projenin yatırımcılarını araştırmanız, kısacası proje hakkında tüm bilgilere sahip olmanızı öneriyoruz.
Özellikle twitterde bazı kullanıcılar Zilliqa Coin (ZIL)’in grafiği nasıl?, tepe noktası yada dip seviyeye geldi mi? Zilliqa Coin (ZIL) için bu fiyattan alım yapılır mı?
Zilliqa Coin (ZIL) Stop/Loss neresidir? Zilliqa Coin (ZIL) kısa vadeli mi? Orta vadeli mi? Uzun vadeli mi? Alayım gibi sorular soruyorlar.
Yeniden hatırlatmakta fayda görüyoruz. Vadeye siz karar vereceksiniz. Projeye göre bu kararınızı verebilirsiniz.
Çünkü sonuçta para yatırıyorsunuz. Ve paranızı bir anda kaybedebilirsiniz. O yüzden yatırım yapacağınız coinin son 1 yıllık geçmişindeki fiyat hareketlerine, alım satım hacmine, Maksimum arz ile şu anki arz adedine. Piyasa değerini mutlaka incelemenizi tevsiye ediyoruz.
Özellikle sosyal medyada bu uçacak, bu aya çıkacak, bu artık durdurulamaz gibi yorumlara kesinlikle güvenmemeniz gerektiğini tekrar tekrar hatırlatıyoruz.
Bize kalırsa bir coine yatırım yapmadan önce, mutlaka ilgilendiğiniz coin ile ilgili araştırma yapmalıi dahil olduğu projenin yatırımcıları, ekibi, arz ve maksimum arz miktarlarını iyice araştırmanızı tavsiye ediyoruz.
Bazı yatırımcılar Zilliqa Coin (ZIL) artacak mı? diye sorular soruyor. Bazı yatırımcılar ise grafik istiyor, dip noktası nedir? Tepe noktası nedir? Bu gibi sorulara yanıt arıyor.
Zilliqa’nın kuruluşu
Kasım 2018’de CryptoKitties oyunu yayına alındığında kripto para sektöründe beklenmeyen gelişmelere neden oldu. Oyun üzerinden kurulduğu Ethereum blockchain ağındaki tüm işlemlerin %11’ini gerçekleştirecek kadar yaygınlaştı. Oyun yayına alındıktan sadece bir hafta sonra oyunun yarattığı hacim Ethereum ağında ağırlığa sebep olması için yeterli oldu.
Ağ yoğunluktan tıkandı, işlemlerin yavaş ve gecikmeli olarak gerçekleşmesine neden oldu dahası blockchain kullanıcıların işlem başına ödedikleri ücreti beklenmedik derecede yükseltti.Bazıları CryptoKitties gibi aslında coinle ilgisi olmayan bir uygulamanın aslında Ethereum ağı için gereksiz olduğunu söyleyebilir.Bununla birlikte bu oyun aslında blockchain teknolojisinin neden yıkıcı ve oyunun kurallarını baştan aşağı değiştirici bir teknoloji olduğunu göstermesi açısından güzel bir örnek.Aynı dönem benzer bir şekilde Ethereum kurucusu Vitalik Buterin bir twit atarak uygulamaya desteğini gösterdi ve uygulamanın blockchain teknolojisinin sağlayacağı değeri gösterdiğini söyledi.Bu yüzden ”CryptoKittes gibi bir uygulamanın herkese açık bir blockchain’de ne işi var?” diye sormak yerine ”Genel kullanıma açık bir blockchain’in daha ölçeklenebilir olması gerekmez mi?” sorusunu sormamız gerek.
Gerçek şu ki bugün itibariyle blockchain’in ölçeklenme kabiliyeti sınırlı seviyede. Uzmanlar tüm avantajlarına rağmen bugün itibariyle halen bu teknolojik bariyerin blockchain’in yaygınlaşması ve genel kullanıma girmesinin önündeki en büyük engel olduğunu söylüyor.
Zilliqa coin merkeziyetsizlik sorununu çözebilir mi?
Bununla birlikte böyle merkeziyetsiz bir sistemde networkde gerçekleştirilen işlem sayısı arttıkça (blockchain yaygınlaştıkça) işlemlerin gerçekleştirilmesi ve kaydedilmesi için gereken nod sayısı da artar. Bir ağa bağlı olan nod sayısı arttıkça bir işlemin verisinin tüm ağda kabul edilip depolanması ve tam olarak geçerli hale gelmesi için gereken mesafesi da artar.Bu nedenle bir ağdaki nod sayısı arttıkça nodlar arasındaki gecikme de logaritmik olarak arttığı için ağ nodların artışına ayak uyduracak şekilde ölçeklenemez. Tersine blockchain’deki nod sayısı arttıkça merkeziyetsizlik ve güvenlik artmasına karşın ölçeklenmesi düşer.
Zilliqa yeni nesil bir blockchain ve altyapı, ölçeklenebilirlik ve güvenlik sunan bir proje. Fikir birliği sürecini kolaylaştırmak için sharding teknolojisini kullanır, böylece Ethereum ve diğer blok zincirlerin dağıtık uygulamalarını barındırabilir veya hızlı işlem işlemi gerçekleştirmelerini sağlayabilir.Bugün Ethereum ağında 1000’den fazla dağıtık uygulama inş edilmiş durumda. Ethereum ağı saniyede 15 işleme (15 tx/s) kadar kapasiteye sahip olarak işlemleri onaylıyor.
Ethereum şu andaki işlem hacmini ancak götürebilecek kapasitede. Bu nedenle daha geniş bir kullanım için mutlaka işlem kapasitesini ciddi oranda arttırması gerek. Konu Bitcoin’den açıldığında çok daha kötü bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Saniyede 4-7 işlem ve bir işlemin onaylanması için 1 saatten 1 güne kadar geçen blockchain’in vadettiği değerlere ters bir hız. Aynı hikaye az yada çok tüm blockchainler için geçerli.
Bazıları bir diğerine göre biraz daha ölçeklenebilir olsa da yaygın bir kullanımı kaldıracak şekilde tam güven veren bir ağ şu ana kadar çıkmadı. Bu da bugün itibariyle blockchain teknolojisinin daralma noktası ve genel kullanımın önündeki en büyük engel.
Singapur Ulusal Üniversitesi’ndeki araştırma görevlileri bu soruna çözüm bulmak amacıyla Zilliqa coin adında bir girişim başlattılar. Bu yeni blockchain teknolojisi ”Sharding” teknolojisini kullanıyor ve teknolojinin Visa ve Mastercard’ın ortalama işlem kapasitesi olan 4000 tx/s.’yi aştığı yapılan ilk testlerde ortaya çıktı.
Zilliqa açık blockchain neyi değiştiriyor?
Zilliqa nedir sorusu son dönemde en fazla sorulan sorulardan biri oldu. Yakın zamanda kripto para borsalarında listelenen ve en fazla çıkışı yapan kripto paralardan biri Zilliqa. Herkes Zilliqa'nın nasıl bu kadar kısa sürede milyar Dolar klübüne girdiğini merak ediyor.Zilliqa coin saniyede binlerce işlemi yapmak üzere inşa edilmiş olan yüksek işlem kapasitesine sahip en çok gelecek vadeden çözümü sunan platform. Bu özelliği nedeniyle dünya çapında genel kullanıma uygun yapıya sahip tek platform olduğu iddia ediliyor. Bu iddialı söyleme delil olarak aşağıdaki özellikler sunuluyor;
Lineer ölçeklenme bir ağa katılan nod sayısı arttıkça işlem çıktısının da paralel bir şekilde artması demektir. Bu ifade biraz sezgisel gibi gelebilir fakat çoğu blockchain ağında bu durum tam tersinedir. Çünkü diğer blockchain ağlarında ağa katılan nod sayısı arttıkça bir işlemin onaylanması, ve tüm nodlarda kaydedilmesi için gereken süre artar ve bu da işlem çıktısı sınırlar. Bu nedenle işlem çıktı hızını arttırmak için bir çok çözüm ağdaki onaylayıcı nod sayısını azaltmaya odaklanır. Bu da doğal olarak merkeziyetsizlik kavramından fedakarlık anlamına gelir.
Zilliqa altyapısında kullanılan Sharding (veritabanının yatay bölünmesi) sistemi ve yenilikçi protokol sayesinde ağ genişledikçe işlem hızları artıyor. Daha açık bir ifadeyle, ağdaki madenci sayısı arttıkça işlem hızları artıyor. Güvenli verilerle oluşturulmuş merkezsiz uygulamalara özel olarak geliştirilen Zilliqa aynı zamanda makineli öğrenme ile finansal algoritmaların ölçeklenmesini sağlayan bir altyapıya sahip.
Zilliqa, günümüzde diğer Blockchain projelerinin ötesinde işlem hızı gerektiren merkezsiz uygulamaları çalıştırmak için son derece elverişli bir Blockchain platformu. Yüksek hacimli müzayedeler, şeffaf reklamcılık tedarik zinciri ve piyasanın çok ilerisinde bir hıza sahip ödeme ağı Zilliqa’nın gelecek uygulama planları arasında yer alıyor.
Peki bu merkezsiz uygulamalara ve madencilere Zilliqa ne vadediyor? Saniyede binlerce işlemin yapılmasına olanak tanıyan ölçeklendirme özelliğinin dışında Zilliqa şöyle vaatlerde bulunuyor:
Madencilere değişkenliğin az olduğu, düzenli toplu ödemeler ,Ethash uyumlu madencilere katılım masraflarında indirim, PoW algoritmasının yalnızca tek bir noktada kullanılması, bunun sonucu olarak daha verimli enerji kullanımı, Doğru bir hesaplama yapmak adına farklı bütçelere sahip merkezsiz uygulama kullanıcıları için ölçülebilir güvenlik, .Güvenli ve veri akışına elverişli akıllı sözleşmeler
Amrit Kumar, Jia Yaoqi, Max Kantelia ve Prateek Saxena, Zilliqa'yı saniyede binlerce işlemi işleyebilen ilk yüksek verimli halka açık blok zinciri olarak 2016 yılında kurdu. Bu özelliği uygulamak için Zilliqa, sharding ilkesini kullanır: ağ ne kadar hızlı olursa, işlem oranları o kadar artar.
Platform, veriye dayalı merkezi olmayan uygulamalar dahil olmak üzere birçok blok zinciri tabanlı tesisi uygulamak için kullanışlıdır. Zilliqa'nın gelişimi sharding ilkesine dayandığından, parçalanmış bir blok zinciri mimarisinin neyle ilgili olduğuna daha derin bir göz atalım.
Sharding nedir?
Genel olarak sharding, bir veritabanı bölümleme tekniğidir. Blockchain ağları, genellikle ölçeklenebilirliği sağlamak için kullanır. Blok zinciri ağındaki daha küçük bölümlere parça adı verilir. Her bir kırık kendi verilerini içermekle birlikte, hiçbirinin diğerine bağımlı olmadığını belirtmekte fayda var.
Sharding’in birincil yararı, blok zincirinin işlem bilgilerini yalnızca bir parçanın nodeları aracılığıyla depolaması ve işlemesi gerektiğidir. Aksi takdirde, bilgi bir ağın tüm düğümlerinden geçebilirdi. Bu, ağın her yeni katılımcıyla daha yavaş ve yavaş olmasına neden olur. Sharding, tek zinciri birden çok eşzamanlı zincire bölerek bu sorunu çözer.
Parçalama mimarisi tamamen veritabanının yatay bölümlemesini gerçekleştirmek için uygun bir yol oluşturmakla ilgilidir. Temel olarak, bölümler, her satırın hizmet ettiği farklı amaçlara göre kategorize edildiği satırlar olarak çalışır. Örneğin, bazı işlemlerin kayıtlarının tutulması için parçalardan biri tahsis edilebilir.
Bunu gerçek hayattan bir örnek yardımıyla anlamaya çalışalım. Blok zincirinin kiralık emlak işlemleriyle ilgili kayıtları saklamak için kullanıldığını varsayalım. İşlemin tamamı birden fazla parça arasında dağıtılabilir. Bir parça müşterinin adına karşılık gelebilir. Başka bir parça, kiracının kirayı ödediğinde alacağı dijital anahtarlara karşılık gelebilir. Parçalama mimarisinin, merkezi olmayan defterin orijinal özelliklerini koruduğunu hatırlamak önemlidir. Her parça, diğer parçalar arasında paylaşılabilecek şekilde tasarlanmıştır.
Zilliqa Parçalamadan Nasıl Yararlanıyor?
Zilliqa, birkaç akademisyen, girişimci ve mühendisin buluşudur. Bu karma ekip, geliştiricileri ve kuruluşları, merkezi olmayan uygulamalar oluşturmak için uygun, ölçeklenebilir ve güvenli bir platformla donatmayı amaçladı.Ekip, ana ağını Ocak 2019'da başlattı. Zilliqa, ölçek büyütmek için bir çözüm olarak paylaştırmayı kullanan ilk blok zinciri platformu oldu. Blok zincirinin doğrusal büyümesini sağlamak için parçalamayı kullanmanın kendine özgü bir yolu vardır.
Zilliqa'nın parçalanmış mimarisi üç temel özelliğe sahiptir: ölçeklenebilir, güvenli ve merkezi olmayan. Şimdi bu niteliklerin her birine kısaca bir göz atalım! Zilliqa, bildiğimiz gibi, blockchain ağını birden çok parçaya böler. Bu grupların her biri işlemleri eşzamanlı olarak işler. Altı parça (her biri 600 node sahip) aynı anda çalışırsa, saniyede işlenen toplam işlem sayısı 2828 olur.
Zilliqa’nın operasyonel kapasitesi Bitcoin veya Ethereum’unkinden çok daha büyük olduğu için işlem ücretleri bu sistem içinde düşmeye mahkumdur. Bir Zilliqa işleminin 0,000023 dolara mal olduğu tahmin edilirken, bir Bitcoin işleminin 1,79 dolara ve bir Ethereum işlemine - 0,016 dolara mal olacağı tahmin edilmektedir.
Parçalama mimarisinin yanı sıra, yeni tanıtılan fikir birliği mekanizması, Zilliqa'nın işlemleri diğer eski blok zincirlerinden çok daha hızlı onaylamasını sağlayacaktır. Tahminler, Bitcoin'de işlem onaylama süresi Ethereum'da yaklaşık bir saat altı dakika iken, Zilliqa'nın 40 saniye ile 2 dakika arasında herhangi bir yere düşen bir aralıkta işlemleri onaylayabildiğini gösteriyor.
Ölçeklenebilirliği iyileştirmenin güvenliğin tehlikeye atılması pahasına gelmediğini unutmamak önemlidir. Ağ, zamana göre test edilmiş ve doğrulanmış güvenlik mekanizmaları ve Scilla adlı akıllı bir sözleşme dili kullanır: diğer akıllı sözleşme dillerinde bulunmayan birçok zorluk, güvenlik açığı ve boşlukları ele alır.
Zilliqa'nın kullanıcılarına sunabileceği başka nitelikleri de var. Zilliqa madeni paralarının madencilik sürecinin çevre dostu ve sürdürülebilir olduğunu biliyor muydunuz? Bu madeni paraları çıkarmak her 2-3 saatte bir sadece bir dakika sürüyor! Ayrıca Zilliqa, çok çeşitli uygulamalar, cüzdanlar ve DApp'ler ile uyumludur. Yerel Zilliqa tokenı, ZIL borsa kodu ile gösterilir. Maksimum ZIL token arzı 21 milyar tokendır.
Zilliqa Coin (ZIL) Piyasa Değeri ₺16,340,054,481 - 2.33%
Zilliqa Coin (ZIL) Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri ₺30,863,901,394 - 2.29%
Zilliqa Coin (ZIL) Maks Arz 21,000,000,000
Zilliqa Coin (ZIL) Toplam Arz 14,409,346,896
Zilliqa Coin (ZIL) Sıralaması #57
Alım satım yapabilmek için aşağıda reklama tıklayarak Binace'ye üye olabilirsiz.
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Galatasaray | 25 | 60 |
2. Fenerbahçe | 24 | 54 |
3. Beşiktaş | 25 | 49 |
4. A.Demirspor | 25 | 45 |
5. Trabzonspor | 25 | 44 |
6. Başakşehir | 24 | 41 |
7. Kayserispor | 25 | 38 |
8. Konyaspor | 25 | 34 |
9. Karagümrük | 24 | 31 |
10. Antalyaspor | 25 | 28 |
11. Alanyaspor | 25 | 28 |
12. Sivasspor | 25 | 27 |
13. Kasımpaşa | 25 | 26 |
14. Gaziantep FK | 25 | 25 |
15. Ankaragücü | 24 | 25 |
16. İstanbulspor | 24 | 24 |
17. Giresunspor | 24 | 23 |
18. Hatayspor | 24 | 23 |
19. Ümraniye | 25 | 22 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Samsunspor | 26 | 54 |
2. Eyüpspor | 26 | 53 |
3. Pendikspor | 26 | 47 |
4. Rizespor | 25 | 46 |
5. Keçiörengücü | 26 | 46 |
6. Sakaryaspor | 26 | 46 |
7. Bodrumspor | 26 | 41 |
8. Manisa FK | 25 | 39 |
9. Boluspor | 25 | 38 |
10. Bandırmaspor | 25 | 37 |
11. Göztepe | 25 | 35 |
12. Tuzlaspor | 26 | 28 |
13. Altay | 26 | 25 |
14. Adanaspor | 26 | 25 |
15. Erzurumspor | 25 | 24 |
16. Altınordu | 25 | 20 |
17. Gençlerbirliği | 25 | 17 |
18. Denizlispor | 26 | 17 |
19. Yeni Malatyaspor | 26 | 16 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Arsenal | 28 | 69 |
2. M.City | 27 | 61 |
3. M. United | 26 | 50 |
4. Tottenham | 28 | 49 |
5. Newcastle | 26 | 47 |
6. Liverpool | 26 | 42 |
7. Brighton | 25 | 42 |
8. Brentford | 27 | 42 |
9. Fulham | 27 | 39 |
10. Chelsea | 27 | 38 |
11. Aston Villa | 27 | 38 |
12. Crystal Palace | 28 | 27 |
13. Wolves | 28 | 27 |
14. Leeds United | 27 | 26 |
15. Everton | 28 | 26 |
16. Nottingham Forest | 27 | 26 |
17. Leicester City | 27 | 25 |
18. West Ham United | 26 | 24 |
19. Bournemouth | 27 | 24 |
20. Southampton | 28 | 23 |
Takımlar | O | P |
---|---|---|
1. Barcelona | 26 | 68 |
2. Real Madrid | 26 | 56 |
3. Atletico Madrid | 26 | 51 |
4. Real Sociedad | 26 | 48 |
5. Real Betis | 26 | 45 |
6. Villarreal | 26 | 41 |
7. Athletic Bilbao | 26 | 36 |
8. Rayo Vallecano | 26 | 36 |
9. Osasuna | 26 | 34 |
10. Celta Vigo | 26 | 34 |
11. Mallorca | 26 | 32 |
12. Girona | 26 | 31 |
13. Getafe | 26 | 29 |
14. Sevilla | 26 | 28 |
15. Cadiz | 26 | 28 |
16. Real Valladolid | 26 | 28 |
17. Espanyol | 26 | 27 |
18. Valencia | 26 | 26 |
19. Almeria | 26 | 26 |
20. Elche | 26 | 13 |