The Graph Coin (GRT) Nedir? The Graph Coin (GRT) Yorumları, GRT Teknik Analiz, GRT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? The Graph Coin (GRT) Coin yorum ve grafiği

The Graph Coin (GRT) Nedir? The Graph Coin (GRT) Yorumları, GRT Teknik Analiz, GRT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? The Graph Coin (GRT) Coin yorum ve grafiği

Coin 30.03.2021, 17:01 Tarsus Haber
The Graph Coin (GRT) Nedir? The Graph Coin (GRT) Yorumları, GRT Teknik Analiz, GRT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? The Graph Coin (GRT) Coin yorum ve grafiği

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimleri hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu coinlerden bir tanesi de The Graph Coin. Kripto para borsalarında alış satış yapan kullanıcılar, internet arama motorlarında The Graph Coin Nedir? The Graph Coin yükselir mi?, düşer mi? gibi sorulara cevap aramaya devam ediyor.

Bu yazımızda The Graph Coin ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Unutmayın coin yorumları maalesef çok risklidir. Çünkü herkes bu konuda uzman değil. O yüzden kimse The Graph Coin'in yükselip yükselmeyeceğini, teknik analizlere bakıp söyleyemez. Kısacası yapacağı sadece coin tahminidir. 

Bize kalırsa bir coine yatırım yapmadan önce, mutlaka ilgilendiğiniz coin ile ilgili araştırma yapmalıi dahil olduğu projenin yatırımcıları, ekibi, arz ve maksimum arz miktarlarını iyice araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Bazı yatırımcılar The Graph Coin artacak mı? diye sorular soruyor. Bazı yatırımcılar ise grafik istiyor, dip noktası nedir? Tepe noktası nedir? Bu gibi sorulara yanıt arıyor.

2017 yılında sessiz sedasız çalışmalarına başlayan ve geçtiğimiz 3 yıllık süreçte büyük yol kat eden The Graph Projesinin Token satışı başlıyor.

The Graph, Ethereum ve IPFS gibi Blockchain ağlarını sorgulamak için oluşturulmuş bir indeksleme protokolüdür. Herkes, “alt grafik” ya da “subgraph” adı verilen açık API’ler oluşturabilir ve bunları yayınlayarak verileri kolayca erişilebilir hale getirebilir. Graph token ise The Graph platformunun yerel kripto para birimidir.

Graph, geliştiricilerin blockchain verilerine verimli bir şekilde erişmesine olanak tanıyan, merkezi olmayan uygulamalar için bir indeksleme protokolüdür.

Geliştiriciler, doğrulanabilir bir şekilde blok zinciri verilerinin nasıl alınacağını, dizine ekleneceğini ve sunulacağını tanımlayan alt grafikler oluşturabilir.

Protokolde dört tür katılımcı vardır:

İndeksleyiciler: indeksleme ve sorgu işleme hizmetleri sağlamak için GRT'yi stake yapan node operatörleri. Dizin oluşturucular, hizmetleri için sorgu ücretleri ve dizin oluşturucu ödülleri kazanır.

Küratörler: hangi API'lerin protokol tarafından indekslenmesi gerektiğini İndeksleyicilere işaret eden alt grafik geliştiricileri, veri tüketicileri veya topluluk üyeleri.

Temsilciler: Ağın güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak isteyen ancak kendileri bir Grafik node’u çalıştırmak istemeyen kişiler.

Tüketiciler: Alt grafikleri sorgulayan ve Dizin Oluşturuculara, Küratörlere ve Yetkilendiricilere sorgu ücreti ödeyen son kullanıcılar.

GRT, The Graph'in yerel ERC-20 yardımcı program tokenı olup aşağıdaki kullanım durumlarına sahiptir:

Stake etme: İndeksleyiciler, indeksleme ve sorgulama hizmetleri sağlamak için GRT'ye pay verirler.

Depozito: Küratörler, belirli bir alt grafik üzerinde sinyal vermek ve sorgu ücretlerinin bir kısmını kazanmak için GRT'yi bir bağlanma eğrisine yatırır.

Yetkilendirme: Yetkilendirenler, GRT'yi mevcut Dizin Oluşturuculara devrederek katkıda bulunur ve karşılığında sorgu ücretlerinin ve endeksleme ödüllerinin bir kısmını kazanır.

Ödeme: Tüketiciler, Dizin Oluşturuculara, Küratörlere ve Yetkilendiricilere alt grafik sorguları için GRT öder.

Ödül: Dizin Oluşturucular ve Yetkilendirenler, GRT biçiminde dizin oluşturma ödülleri kazanacak.

Müşteriler, alt grafikleri sorgulayan ve Indexer’lara, Curator’lere ve Delegator’lara sorgu ücreti ödeyen The Graph’in son kullanıcılarıdır. Yapılan açıklamalara göre müşteriler, sorgu ücretlerini “gateways” veya The Graph Network’teki açık kaynaklı sözleşmeler üzerine inşa edilecek cüzdanlar aracılığıyla ödeyecekler.

The Graph, Blockchain verilerini düzenlemek ve kolayca erişilebilir hale getirmek için tasarlanmış bir protokoldür. Bu şekilde proje, günümüzde DeFi’de en çok kullanılan uygulamaların çoğunu ve daha geniş Web3 ekosistemini güçlendirmeyi hedefliyor. Platform sayesinde herkes, uygulamaların GraphQL ile sorgulayabileceği açık API’ler olan “Subgraph” oluşturabiliyor ve bunları yayınlayabiliyor.

Subgraph’ler, geliştiricilerin uygulamalarını Blockchain’ler üzerine inşa etmesini kolaylaştırıyor. Daha basit bir anlatımla Google’ın arama için yaptığı şeyi, The Graph Blockchain’ler için yapıyor. Google aramaları ile nasıl internet evreninde aradığımız bilgiye kolayca ulaşabiliyorsak, The Graph misyonunu tamamladığında tüm Blockchain’ler üzerinde tutulan bilgilere aynı şekilde ulaşmak mümkün olacak.

Yapılan açıklamalara göre şu anda The Graph’ın sunduğu hizmet sayesinde Ethereum tabanlı tüm token fiyatları, geçmiş işlem hacimleri ve likidite çıktıları gibi veriler için Uniswap, CoinGecko ve Synthetix gibi uygulamalar üzerinde 4 milyardan fazla aylık sorgu yapılmasını sağlıyor. Yani, hali hazırda çalışan bir sistem mevcut. Bu sistem testnet olarak çalıştırılıyor ve 200’ün üzerinde yazılımcı ile proje destekleniyor. Şu anda proje tarafından çalıştırılan bir sunucu üzerinde veriler işleniyor.

Ancak The Graph’ın misyonunun sunulan bu hizmeti süresiz olarak çalıştırmak olmadığı, API’lerin, sunucuların ve veritabanlarının kontrol noktaları haline gelme olasılığını ortadan kaldırmak olduğu ifade ediliyor. Bu nedenle platform, DeFi ve Web3 için tüm verileri merkezi olmayan bir şekilde verimli olarak indekslemek ve sunmak amacıyla birlikte çalışan açık kaynaklı bir Dizin Oluşturucu ve Küratör piyasasını kullanıyor.

Graph Coin Yorum

Yapılan açıklamalara göre The Graph ağı, uygulamaların sunucusuz çalışmasına izin verecek ve artık tek bir sunucuya ya da veri tabanına güvenmek zorunda olmadıkları için uygulamalar gerçekten durdurulamaz hale gelmiş olacak. Tek bir sunucu yerine uygulamalar, hizmeti çalışır durumda tutmak için bir node ağına sahip olacaklar. The Graph ağı ayrıca, çeşitli, aktif katılımcıların bu gücü veri tekellerine vermek yerine veri hizmetleri sağlamak için gelir elde etmelerine de izin veriyor.

Mevcut veri ekonomisini daha iyi yönlendirmeler, daha güvenli veri kaynakları, düzenlenmiş API’ler ve daha etkileyici sorgulama ile daha iyi bir hale getirmeyi hedefleyen The Graph projesinin bu yılın sonlarında kullanıcı ile buluşacağı ifade ediliyor.

The Graph Token ekonomisine bakıldığında hem teknik olarak donanımlı kişilerin hem de tecrübesiz kişilerin Graph ağına çeşitli şekillerde katkılarının olabileceği ifade ediliyor. Tamamen merkeziyetsiz bir yapı kurmayı hedefleyen projede kişiler kendilerine uygun pozisyonu alarak projenin gelişimine katkı sağlayabiliyor. Bu katkılar da Graph Token (GRT) ile ödüllendiriliyor.

Bu katkı şekilleri şu şekilde sıralanabilir:

Indexers (İndeks oluşturucular): Indexer’lar, indeksleme ve sorgu işleme hizmetleri sağlamak için Graph token’larını (GRT) paylaşan Graph Ağındaki node operatörleridir. İndeks oluşturucular, hizmetleri için sorgu ücretleri ve dizin oluşturucu ödülleri kazanıyor. Indexer olmak için teknik bilgi donanımının yüksek seviyede olması gerektiği ifade ediliyor.

Curators (Düzenleyiciler): Curator’ler, alt grafik geliştiricileri, veri tüketicileri veya topluluk üyeleridir ve Indexer’lara, Graph Ağı tarafından hangi API’lerin indekslenmesi gerektiğini bildirirler. Curator’lar alt grafikler için ne kadar çok indeksleme geri bildiriminde bulunurlarsa o oranda GRT kazanıyor. Bir Curator olmak için teknik yeterlilik düzeyinin orta seviye olduğu ifade ediliyor.

Delegators (Yetkilendirenler): Delegator’lar, ağın güvenliğini sağlamaya katkıda bulunmak isteyen ancak kendileri bir Graph node’u çalıştırmak istemeyen kişilerdir. Delegator’lar, GRT’yi mevcut İndeks oluşturuculara devrederek (stake ederek) katkıda bulunurlar ve karşılığında sorgu ücretlerinin ve endeksleme ödüllerinin bir kısmını kazanırlar. Teknik açıdan deneyimsiz kişiler bile Delegator olabilir.

Consumers (Müşteriler): Müşteriler, alt grafikleri sorgulayan ve Indexer’lara, Curator’lere ve Delegator’lara sorgu ücreti ödeyen The Graph’in son kullanıcılarıdır. Yapılan açıklamalara göre müşteriler, sorgu ücretlerini “gateways” veya The Graph Network’teki açık kaynaklı sözleşmeler üzerine inşa edilecek cüzdanlar aracılığıyla ödeyecekler.

Platformun açıklamalarına göre, Graph Ağının ekonomik güvenliğini ve sorgulanan verilerin bütünlüğünü sağlamak için katılımcılar Graph token’larını (GRT) kullanacak. GRT, ağa dizin oluşturma ve iyileştirme hizmetleri sağlamak için Indexer’lar, Curator’ler ve Delegator’lar tarafından kilitlenen bir iş token’ı yani work token olarak hizmet verecek.

The Graph Coin (GRT) Piyasa Değeri ₺18,596,196,801

The Graph Coin (GRT) Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri ₺150,138,678,672

The Graph Coin (GRT) Dolaşan Arz 1,245,666,867 GRT 12%

The Graph Coin (GRT) Maks Arz 10,057,044,431

The Graph Coin (GRT) Toplam Arz 10,000,000,000

The Graph Coin (GRT) Sıralaması #47

Alım satım yapabilmek için aşağıda reklama tıklayarak Binace'ye üye olabilirsiz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner64
Namaz Vakti 01 Nisan 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 25 60
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 25 45
5. Trabzonspor 25 44
6. Başakşehir 24 41
7. Kayserispor 25 38
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 24 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 28 60
2. Eyüpspor 28 53
3. Rizespor 27 52
4. Sakaryaspor 28 52
5. Pendikspor 27 50
6. Keçiörengücü 28 47
7. Bodrumspor 28 45
8. Manisa FK 27 42
9. Göztepe 27 41
10. Boluspor 27 41
11. Bandırmaspor 27 40
12. Altay 28 28
13. Tuzlaspor 27 28
14. Erzurumspor 27 25
15. Adanaspor 28 25
16. Altınordu 27 23
17. Gençlerbirliği 27 21
18. Denizlispor 28 17
19. Yeni Malatyaspor 28 16
Takımlar O P
1. Arsenal 28 69
2. M.City 27 61
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Liverpool 26 42
7. Brighton 25 42
8. Brentford 27 42
9. Fulham 27 39
10. Chelsea 27 38
11. Aston Villa 27 38
12. Crystal Palace 28 27
13. Wolves 28 27
14. Leeds United 27 26
15. Everton 28 26
16. Nottingham Forest 27 26
17. Leicester City 27 25
18. West Ham United 26 24
19. Bournemouth 27 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 26 68
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 26 36
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 27 35
10. Celta Vigo 26 34
11. Mallorca 27 33
12. Girona 26 31
13. Getafe 26 29
14. Sevilla 26 28
15. Cadiz 26 28
16. Real Valladolid 26 28
17. Espanyol 26 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 26 13