Holo Coin (HOT) Nedir? Holo Coin (HOT) Yorumları, HOT Teknik Analiz, HOT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? Holo Coin (HOT) Coin yorum ve grafiği

Holo Coin (HOT) Nedir? Holo Coin (HOT) Yorumları, HOT Teknik Analiz, HOT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? Holo Coin (HOT) Coin yorum ve grafiği

Coin 30.03.2021, 16:06 Tarsus Haber
Holo Coin (HOT) Nedir? Holo Coin (HOT) Yorumları, HOT Teknik Analiz, HOT Düşer mi? Yükselir mi? Alınır mı? Holo Coin (HOT) Coin yorum ve grafiği

Tüm dünyayı etkisi altına alan kripto para birimleri hızla yayılmaya devam ediyor.

Bu coinlerden bir tanesi de Holo Coin. Kripto para borsalarında alış satış yapan kullanıcılar, internet arama motorlarında Holo Coin Nedir? Holo Coin yükselir mi?, düşer mi? gibi sorulara cevap aramaya devam ediyor.

Bu yazımızda Holo Coin ile ilgili bilgilere yer vereceğiz. Unutmayın coin yorumları maalesef çok risklidir. Çünkü herkes bu konuda uzman değil. O yüzden kimse Holo Coin'in yükselip yükselmeyeceğini, teknik analizlere bakıp söyleyemez. Kısacası yapacağı sadece coin tahminidir. 

Bize kalırsa bir coine yatırım yapmadan önce, mutlaka ilgilendiğiniz coin ile ilgili araştırma yapmalıi dahil olduğu projenin yatırımcıları, ekibi, arz ve maksimum arz miktarlarını iyice araştırmanızı tavsiye ediyoruz.

Bazı yatırımcılar Holo Coin artacak mı? diye sorular soruyor. Bazı yatırımcılar ise grafik istiyor, dip noktası nedir? Tepe noktası nedir? Bu gibi sorulara yanıt arıyor.

Holochain her katılımcıya kendi “zincirini” veren Dağıtık Hash Tablosu (DHT) kullanan uygulamalar için veri bütünlüğü protokolüdür. Holochain, adındaki “chain” anlamının aksine bir blockchain değildir. “Beyond the Blocks” yani “Blokların Ötesinde” mottosunu kullanan Holochain böylece ortaya koyduğu ağın blockchainden farklı olduğunu vurgulamış olur. Dağıtık Hash Tablosu ile bilgi paylaşımında bulunmak Torrent kullanmaya benzer. Holochain’in çalışmaları 2008 yılına kadar uzanmaktadır. Metacurrency.org sitesinin kurucuları, fikirlerini geliştirerek Holochain ağını ortaya koymuşlardır.

Yapılan planlamalarda Holochain ağı aktif olduğunda kullanıcılar ellerinde tuttukları Holo Token için 1:1 oranında Holo Fuel değiş-tokuş (swap) yapmış olacak ve piyasalarda sadece Holo Fuel işlem görüyor olacaktı; ancak Holochain tarafından yapılan resmi açıklamaya göre Swap işleminde değişiklik yapılmaya karar verildi ; ancak Holochain resmi makamlarından yapılan açıklamaya göre değiş-tokuş işleminde bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre Holo Token (HOT) tedavülden kaldırılmayacak ve borsalarda işlem görmeye devam edecektir. Holochain ağı içinde işlem yapmak isteyen kullanıcılara veya geliştiricilere ellerinde tuttukları Holo Token (HOT) karşılığında 1:1 olarak Holo Fuel verilecek ve Holo Token’lar rezerv hesapta bekletilecektir.

Holo Fuel Nedir ?

Holo Fuel, Holochain ağında kullanılması için“asset-backed” (Varlığa dayalı) olarak tasarlanan bir tür para birimidir; ancak Holochain Holo Fuel’i bir para biriminden ziyade sistemi ayakta tutacak olan hosting sistemini satın almak için veya hizmet verenleri ödüllendirmek için kullanılacak olan bir hesap birimi olarak tanımlamaktadır. Holochain ağı aktifleştiğinde ağ içinde Holo Fuel kullanılacak ancak borsalarda yapılacak olan işlemler yine Holo Token ile yapılmaya devam edilecektir.

Geliştiricilere merkezsiz uygulamalar oluşturmaları için bir çerçeve (framework) sunan Holochain, veri merkezli Blockchain paradigmasını temsilci merkezli bir sisteme dönüştürmeyi amaçlayan bir platformdur.

Holochain, blok zinciri teknolojisinden daha hızlı performans gösterebilen dağıtık bir bilgi işlem ağıdır. Holochain’in Eşler arası (P2P) ağ iletişimi yoluyla sonsuz ölçeklendirme kapasitesine sahip olduğu iddia edilmektedir, böylece dağıtık uygulamalar eklendikçe, ağın performansında herhangi bir bozulma yaşanmıyor. Türk kripto para topluluğunun yakından takip ettiği HOT ise, Holochain ağının yerel kripto para birimidir.

Bu rehberimizde Holochain nedir, Holochain ne işe yarar, Holo nedir, HOT ne işe yarar, HOT nedir ve HOT nasıl satın alınır sorularına cevap vermeye çalışacağız.

Holochain Nedir?

Holochain, geliştiricilere merkeziyetsiz uygulamalar oluşturmaları için bir çerçeve (framework) sunar ve veri merkezli Blockchain paradigmasını temsilci merkezli bir sisteme dönüştürmeyi amaçlar.

Holochain’in sisteminde gerçek bir küresel uzlaşma sağlanamamıştır. Bunun yerine, ağdaki her bir temsilci esasen dağıtılmış bir karma tabloyla Blockchain’de sınırlı bir şekilde yönetilen ve saklanan özel bir çatal tutar. Bu, ölçeklenebilirlik sınırlarının olmadığı ve Holochain’de barındırılan dApp’lerin geleneksel Blockchain’lerden neredeyse her şeyden daha azıyla daha fazlasını yapabileceği anlamına gelir.

Holochain’i Farklı Kılan Nedir?

Geleneksel bir Blockchain’de, bilgi dağıtılmış bir ağ üzerinden cryptographic hash yoluyla saklanır. Bu ağın her üyesi küresel bir fikir birliğine sahiptir. Yani, her üye bağımsız olarak ağı bir bütün olarak doğrular ve bütünlüğünü korur. Bu, Blockchain teknolojisinin geleneksel teknolojiye göre önemli avantajlarından biridir.

Bununla birlikte, bu sistem bazı doğal zayıflıklara sahiptir. Blockchain’in tamamı ağın her bir üyesi tarafından doğrulanması gerektiğinden ölçeklenebilirlik sorunları ortaya çıkar. Kullanılan veri miktarı büyüdükçe herhangi bir zamanda Blockchain’de meydana gelebilecek saniye başına işlemlerin sınırı daha sınırlıdır. Bu, bazı kripto para işlemlerinin yani Bitcoin gibi uzun işlem sürelerine ve düşük limitlere sahip olmasının nedeninin bir parçasıdır.

Holochain Adı Ne Anlama Geliyor?

Holochain’ın sistemi bir holograma benzer, böylece tutarlı bir bütün, ayrı ayrı bileşenlerden bir araya getirilir. Aynı şekilde ışık ışınları 3 boyutlu bir desen oluşturmak için etkileşime girer. Ek olarak, teknoloji işlevselliği için bütünsel kalıpları kullanmaktadır.

Holochain Ağında İşler Nasıl Yürüyor?

Dağıtılmış uygulamalar için Holochain sisteminde, ağın her bir üyesi veya temsilcisinin bir bütün olarak Blockchain’in çalışma kaydını tutması gerekmez. Aksine, her bir temsilci, bu temsilcinin benzersiz cryptographic anahtarıyla etkileşime giren tekil bir Blockchain kaydını tutar. Bireysel temsilcisi Blockchain’ini temsil eden bir dizi daha küçük akımla beslenen bu Blockchain’in halka açık bölümünü temsil eden bir nehir düşünün.

Bu temsilcilerden biri çevrim dışı kalırsa, esas olarak ana Blockchain’den ayrılırlar. Bununla birlikte, içerdiği verilerin bütünlüğü korunur.

Halka Açık Alanda Bireysel Zincirlerden Verilere Nasıl Erişilir?

Her bir temsilcinin tüm Blockchain’in bir kopyasını saklamasını istemek yerine, merkezi Blockchain’in dağıtılmış bir karma tablodaki her bir Blockchain’in verileri doğrulayan bir dizi kural oluşturur.

Burada pratik anlamda kastedilen şey Blockchain’e ilişkin verilerin söz konusu aracı bilgisayarlarını kapattığında kaybolmamasıdır. Halka açık Blockchain’in sınırlı bir kopyası tutulur ve belirlenen kurallara göre doğrulanır. Holochain’in sıkça sorulan sorular bölümünde sistem DNA’ya benzetilmektedir. Bu benzetmede DNA’nın canlı hücrelerde depolanmasına veya dillerin popülasyonlar arasında depolanma şekline benzetilmesi söz konusu.

Holochain’de Saniyede Kaç İşlem Yapılabilir?

Bu soruya geleneksel Blockchain ağlarına göre biraz daha farklı yaklaşılması gerekiyor.

Sorunun kısa cevabı sınırsızdır. Uzun cevabı ise, saniye başına işlemlerin temel olarak Holochain’in doğası gereği anlamsız olmasıdır. Tek bir küresel uzlaşma sağlamak yerine Holochain’in dağıtılmış hash tablosu bireysel Blockchain’in sağladığı verilerin temel türünün ve geçerliliğinin kaydını tutar. Geliştiriciler bu protokolü dans stiline benzetiyorlar. Kalabalık bir dans pistine bakabilir ve derhal kimin tango yaptığını ve kimin dans ettiğini söyleyebilirsiniz. Bir seferde kaç kişi dans edebilir? Dans pistinin kaldırabileceği kadar. Gerçekleştirilen her bir dans hareketini takip etmek için merkezi bir güvenilir üçüncü tarafa ihtiyaç yoktur.

Dolayısıyla, bir uygulama çerçevesi olarak Holochain ağında saniyede yapılacak işlem için herhangi bir işlem limiti bulunmamaktadır. Bunu şunun gibi düşünebilirsiniz; İnsanlık saniyede kaç kelime konuşabiliyor? Her yeni insan doğduğunda bu sayı artar. Holochain için de durum aynıdır.

Hangi Merkezsiz Uygulamalar (dApps) Holochain İçin Uygun?

Holochain, herkesin kullanabileceği bir çeşit sınırlı kopya ile birçok bireysel girdi gerektiren sistemlere kendisini ödünç vermektedir. Holochain’in en çok fayda sağlayacağı kullanım alanları arasında sosyal medya platformları yer alıyor. Holochain’in büyük katkı sağlayabileceği diğer kullanım alanları arasında tedarik zinciri yönetimi, kooperatifler, eşler arası platformlar yer alıyor. Bu, büyük ölçüde platformun temsilci merkezli yapısından kaynaklanıyor.

Bununla birlikte, her bir müşteri temsilcisi paylaşılan dağıtılmış hash tabloya yayınladığı için temsilci merkezli ağların adsız veya özel veri kümeleri için uygun olmadığı söylenebilir. Holochain, çoğu kripto para birimi gibi büyük dosyaları barındırmak veya veri pozitivist odaklı dApp’leri çalıştırmak için de optimize edilmemiştir.

Holochain’in vizyonu görelilik teorisini içerir. Halka açık Blockchain’inde kesin bir gerçek yoktur, sadece daha büyük bir bütün oluşturmak için bir araya gelen her bir temsilcinin bireysel bakış açıları vardır.

Holochain Hangi Kodlama Dillerini Destekler?

Holochain açık kaynak kodludur ve Go’da yazılmıştır. Go, kullanım kolaylığı ve C’ye benzerliği nedeniyle seçildi. Özellikle Holochain için yazılmış dApp’ler, CSS, HTML ve JavaScript kullanan ön uç sistemler için JavaScript veya Lisp ile geliştirilebilir.

Geliştiriciler, Holochain’in yeni dillerle ilgilenme konusunda nispeten esnek olduğunu görüşündeler, bu yüzden bu alanda büyüme potansiyeli var.

Holochain Çevre Dostu mu?

Holochain kendisini geleneksel Blockchain’lere karşı çevre dostu bir alternatif olarak görüyor. Her bir temsilcinin verileri halka açık Blockchain’de saklaması ve doğrulaması gerekmediğinden Holochain geleneksel zincirlerin bant genişliğinin bir kısmını tüketir. Holochain ayrıca bir madencilik bileşenine sahip olmadığı için proof-of-work algoritması hesaplamaları için harcanan elektrik veya işlem gücü yoktur.

Holo (HOT) Token Nedir?
Holochain, 30.202 ETH’ı bulan bir ICO’yu yani ilk halka arzı tamamladı. Holochain ICO’sunda 133.214.575.156 HOT token’ın satışı gerçekleştirildi.

Toplam HOT token arzı önceden belirlenmemiştir. Bu konuda geliştirici etkinlikleri gibi faktörlere bağlı olarak sabit bir formülle token arzı artırılıyor.

HOT şu anda bir Ethereum ERC-20 token’ıdır. Bu nedenle donanım cüzdanları dahil olmak üzere herhangi bir Ethereum cüzdanında saklanabilir.

Holo Coin (HOT) Piyasa Değeri ₺22,154,858,164

Holo Coin (HOT)  Tamamen Seyreltilmiş Piyasa Değeri ₺22,983,049,771

Holo Coin (HOT)  Dolaşan Arz 169,146,173,234 HOT

Holo Coin (HOT)  Toplam Arz 177,619,433,541

Holo Coin (HOT) Sıralaması #44

Alım satım yapabilmek için aşağıda reklama tıklayarak Binace'ye üye olabilirsiz

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner64
Namaz Vakti 30 Mart 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 25 60
2. Fenerbahçe 24 54
3. Beşiktaş 25 49
4. A.Demirspor 25 45
5. Trabzonspor 25 44
6. Başakşehir 24 41
7. Kayserispor 25 38
8. Konyaspor 25 34
9. Karagümrük 24 31
10. Antalyaspor 25 28
11. Alanyaspor 25 28
12. Sivasspor 25 27
13. Kasımpaşa 25 26
14. Gaziantep FK 25 25
15. Ankaragücü 24 25
16. İstanbulspor 24 24
17. Giresunspor 24 23
18. Hatayspor 24 23
19. Ümraniye 25 22
Takımlar O P
1. Samsunspor 28 60
2. Eyüpspor 27 53
3. Rizespor 27 52
4. Pendikspor 27 50
5. Sakaryaspor 27 49
6. Keçiörengücü 28 47
7. Bodrumspor 28 45
8. Manisa FK 27 42
9. Göztepe 27 41
10. Boluspor 27 41
11. Bandırmaspor 27 40
12. Tuzlaspor 27 28
13. Erzurumspor 26 25
14. Altay 27 25
15. Adanaspor 28 25
16. Altınordu 27 23
17. Gençlerbirliği 27 21
18. Denizlispor 28 17
19. Yeni Malatyaspor 28 16
Takımlar O P
1. Arsenal 28 69
2. M.City 27 61
3. M. United 26 50
4. Tottenham 28 49
5. Newcastle 26 47
6. Liverpool 26 42
7. Brighton 25 42
8. Brentford 27 42
9. Fulham 27 39
10. Chelsea 27 38
11. Aston Villa 27 38
12. Crystal Palace 28 27
13. Wolves 28 27
14. Leeds United 27 26
15. Everton 28 26
16. Nottingham Forest 27 26
17. Leicester City 27 25
18. West Ham United 26 24
19. Bournemouth 27 24
20. Southampton 28 23
Takımlar O P
1. Barcelona 26 68
2. Real Madrid 26 56
3. Atletico Madrid 26 51
4. Real Sociedad 26 48
5. Real Betis 26 45
6. Villarreal 26 41
7. Athletic Bilbao 26 36
8. Rayo Vallecano 26 36
9. Osasuna 26 34
10. Celta Vigo 26 34
11. Mallorca 26 32
12. Girona 26 31
13. Getafe 26 29
14. Sevilla 26 28
15. Cadiz 26 28
16. Real Valladolid 26 28
17. Espanyol 26 27
18. Valencia 26 26
19. Almeria 26 26
20. Elche 26 13