Tarsus'ta Polise Avukat Dayağı
Tarsus’ta, polisin “dur” ihtarına uymayarak kaçan ve daha sonra Adliye binası önünde durdurulan sürücünün belge kontrolü sırasında olay yerinden geçen avukat, trafik polisleriyle tartıştıktan sonra bir polis memurunu tekmeleyerek hastanelik etti.
İddiaya göre olay şöyle gelişti.
Yaklaşık 1 ay önce alkollü araç kullanmaktan dolayı ehliyetine el konulan Yusuf B. (45) isimli şahıs, Tarsus kent merkezi İş Bankası kavşağından polisin “dur” ihtarına uymayarak, 33 PF 909 plakalı aracıyla, kaçmaya başladı
İddiaya göre aracı polis memurlarının üzerine süren Yusuf B., trafik ekiplerinin telsizden anons geçmesi üzerine Tarsus Adliye binası önünde bekleyen diğer ekipler tarafından durduruldu. Trafik ekipleri tarafından araç içerisinden indirilen Yusuf B., hakkında belge kontrolü yapıldı ve ardından yasal işlem uygulandı.
Bu esnada olay yerinden geçen MHP Mersin Milletvekili Akif Akkuş’un kardeşi, MHP ilçe yönetim kurulu üyesi ve Mersin Barosu’na kayıtlı olan Avukat D. A. trafik memurlarıyla tartışmaya başladı.
Tartışma esnasında 15 yıllık polis memuru Abdullah Ş.’nin (38) kasıklarına tekme atan Avukat D.A., polis memurunu hastanelik etti. Önce Tarsus Devlet Hastanesine götürülen polis memuru Abdullah Ş., daha sonra Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesine götürülerek tedavi altına alındı.
Yusuf B. İse gözaltına alınarak Tarsus Merkez karakola götürüldü. Olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.