17.05.2012 Tarsus'tan Haberiniz Olsun!

Piyasalar
IMKB : 62.464  
Dolar : 1,7914  
Euro : 2,3566  
Altın : 622,46  
Bursaspor - Fenerbahçe Maç skoru (0-4)
Bursaspor - Fenerbahçe Maç skoru (0-4)
Bursaspor Fenerbahçe son durum (Canlı yayın) Maçı izle (Dakika dakika)
Bursaspor Fenerbahçe son durum (Canlı yayın) Maçı izle (Dakika dakika)
Tarsus'ta Trafik Kazası 2 Yaralı
Tarsus'ta Trafik Kazası 2 Yaralı



Karakter boyutu:
Metni küçült
Metni büyüt
Tarım ülkesi Türkiye GDO’lu ürün ithalatçısı oldu

Tarım ülkesi Türkiye GDO’lu ürün ithalatçısı oldu

14.11.2009 00:00
Tarım ülkesi Türkiye GDO’lu ürün ithalatçısı oldu

Bu Haberi Beğendiniz mi?

0     0

 
 

TEMA Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, bir zamanlar tarımsal üretimi kendi kendine yeten dünyadaki 7 ülkeden biri olan Türkiye’nin giderek tarım ülkesi olmaktan çıkarak GDO’lu ürün ithal eder bir konuma geldiğini söyledi. Doğan, “Toprak yoksa hayat yoktur” dedi.
Mezun TEMA 2. Vizyon Koordinasyon toplantısı, 15 ilden Tema temsilcilerin katılımıyla Tarsus'ta yapıldı. Toplantıya Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Tarsus Belediye Başkan yardımcısı Kerim Tufan, Emniyet Müdür Vekili İbrahim Işıklı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü, TEMA Vakfı Genel Müdür Prof. Dr. Orhan Doğan, TEMA Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz ve çok sayıda temalılar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan toplantının açılış konuşmasını Tarsus Mezun TEMA Başkanı Kemal Çelik yaparak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
TEMA Vakfı Tarsus Temsilcisi Nilgün Nokay Yılmaz ise yaptığı konuşmada, mezun TEMA’nın ne olduğunu, çalışma yapısını, amacını, neler yaptığı maddeler halinde açıklayarak, katılımcılara teşekkür etti.
TEMA Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Doğan, konuşmasında TEMA'nın çok önemli bir hareket ve olgu olduğunu belirterek, ''Dünyanın en gelişmiş sivil toplum örgütlerinden biri olan TEMA işlevi ve mücadelesiyle geleceğe ışık tutmaktadır. TEMA Türkiye'nin geleceği için sesini her yere duyurmaktadır. Türkiye ne yazık ki giderek tarım ülkesi olmaktan çıkıyor. Oysa Türkiye dünyada tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Şimdi ise ülkemize GDO'lu ürünler ithal ediliyor. Oysa toprak yoksa hayat yoktur'' dedi.
Tarsus Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise, toprağın insan yaşamında büyük bir unsur olduğunu belirterek; ‘Toprak yaşam kaynağıdır. Tüm tedbirlerimizi alarak topraklarımızı korumalıyız. Bu konuda çok acil çalışmalar yapılmalıdır. Özellikle çölleşme büyük bir tehlike haline gelmiştir. Bu tehlikelere karşı Tema’nın yaptığı çalışmalara takdire şayandır. Biz Tarsus Kaymakamlığı olarak, Tema’nın çalışmalarını destekliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu tekrarlıyoruz.
 
Çocuklarımıza, gençlerimize çevre ve doğa bilincini, TEMA bilincini çok iyi öğretmeliyiz. Tüm Temacılara kutsal vatan toprağın korunması noktasında yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum’ dedi. Konuşmaların ardından TEMA'ya destek veren Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve eşi Sevilay Gödekmerdan ile Belediye Başkan vekili Kerim Tufan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Karagözlü ve toplantının sponsoru Toros Marketler sahiplerinden İbrahim Eren'e plaketleri verildi.

Bu haber 670 defa okundu.

Facebook' ta takip et.  /  

Twitter' da takip et.

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
 
 
 
Gazeteler Tube
ANKET
Sizce sitemiz nasıl?

Reklam   -   İletişim   -   Kurumsal   -   Gizlilik İlkeleri
Tüm Hakları Saklıdır © 2003-2012
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Tel : +90 532 343 26 20 (Turkcell)  /  Faks : +90 324 000 00 00
RSS facebook twitter google
Yazılım : TNT